Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Juffrouw in de klas

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker praktijkroute

School & Stage (BOL)

Een stoer verhaal na schooltijd, een slaperig kind op je schouder, dat kom je tegen bij de kinderopvang. Je kiest voor een afwisselende baan, want werken met kinderen is nooit saai. In deze opleiding leer je meer over de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en van kinderen die extra aandacht nodig hebben. 

Wil je graag leren, maar liever door te doen? Ben je graag praktisch bezig en hou je van afwisseling? Dan is deze praktijkroute opleiding echt iets voor jou.

Goed om te weten: Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen. 

Over jouw opleiding

De praktijkroute is een nieuwe, praktijkgerichte manier van leren. Je gaat meteen, vanaf het begin van de opleiding, 4 dagen per week aan de slag in het Kinderdagverblijf of in de Buitenschoolse Opvang. Van die vier dagen loop je twee dagen stage op de groep, en twee dagen volg je onderwijs in het kindcentrum, samen met je medestudenten die ook de praktijkroute volgen.

Onze docenten komen gedurende die twee dagen naar de organisatie waar jij leert in de praktijk om jouw leerproces te begeleiden en lessen te geven. Naast je docenten word je ook begeleid door mensen van de organisatie, die direct uit de kinderopvang komen.

Daarnaast kom je één dag per week naar school voor het volgen van algemene vakken, zoals Engels, Nederlands, Rekenen, Burgerschap en eventueel keuzedelen.

Je maakt gedurende de opleiding kennis met zowel een babygroep, als een peutergroep en/of verticale groep en de bso. 

Aan het werk

Met een diploma op zak kun je aan het werk als pedagogisch medewerker of assistent-leidinggevende bij een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal.  

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? Dat kan ook. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding Social work, de Pabo of andere hbo opleidingen. 

Ook kun je de hbo-opleiding Associate Degree Pedagogisch educatief medewerker volgen. Deze opleiding duurt twee jaar. Als je klaar bent, mag je jezelf 'hbo-specialist jonge kind' noemen. Je kunt dan bijvoorbeeld aan de slag in de kinderopvang, voor- en vroegschoolse educatie (VVE). 

Locatie

1 dag per week kom je terug naar school. Je hebt dan les op de Marten Meesweg.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Michael Westdijk

Contactpersoon Pedagogisch Medewerker en Onderwijs Assistent

Heb je een vraag over deze opleiding op locatie Marten Meesweg? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan