Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Samen spelen kinderopvang. pedagogisch medewerker opleiding

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

Gekozen leertype School & Stage (BOL)

Een stoer verhaal na schooltijd, een slaperig kind op je schouder, dat kom je tegen bij de kinderopvang. Je kiest voor een afwisselende baan, want werken met kinderen is nooit saai. In deze opleiding leer je meer over de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en van kinderen die extra aandacht nodig hebben. 

Als pedagogisch medewerker speel jij een belangrijke rol in het leven van kinderen. Dat kunnen baby’s, peuters en kleuters zijn, maar ook jongeren tot zestien jaar. Bij jou voelen kinderen zich veilig, bij jou is het gezellig. Je stimuleert hen om mee te doen aan groepsactiviteiten en daagt ze uit. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zich op cognitief en motorisch vlak, maar ook sociaal en emotioneel.

Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Over jouw opleiding

Als pedagogisch medewerker speel jij een belangrijke rol in het leven van kinderen. Bij jou voelen kinderen zich veilig, bij jou is het gezellig. Je stimuleert kinderen om mee te doen aan groepsactiviteiten en daagt ze uit. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zich op cognitief en motorisch vlak, maar ook sociaal en emotioneel. 

Ook met ouders, verzorgers of begeleiders heb je veel contact. Verder werk je samen met hulpverleners. Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker kun je ook een coördinerende rol hebben. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het maken van roosters en planningen en je ondersteunt collega's. 

In de opleiding komen al deze onderdelen aan bod. Je leert de theorie, zodat jij straks een deskundig pedagogisch medewerker bent. Wat je ook leert, is hoe je de kwaliteitszorg bewaakt en welke gesprekstechnieken je kunt gebruiken. Dat kun je goed gebruiken in je toekomstige beroep.  

De mbo-opleiding versneld doorlopen?

Bij Zadkine kun je de mbo-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang versneld doorlopen, op basis van je vooropleiding en/of je werkervaring. Dit wordt tijdens het intakegesprek met je besproken. Na het gesprek ontvang je een persoonlijk advies met jouw (eventuele versnelde) scholingstraject.

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van pedagogisch medewerker. Je leert meer over de ontwikkeling van het kind en andere theorie die jou een goede basis geeft. Natuurlijk horen creatieve vakken er ook bij en ga je veel oefenen. Ook leer je goed voorlezen en vertellen. Jouw opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel. 

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook veel stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Maar je bent ook vrij om zelf een stageplaats te zoeken in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.

Aan het werk

Met een diploma op zak kun je aan het werk als pedagogisch medewerker of assistent-leidinggevende bij een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal.  

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? Dat kan ook. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding Social work, de Pabo of andere hbo opleidingen. 

Ook kun je de hbo-opleiding Associate Degree Pedagogisch educatief medewerker volgen. Deze opleiding duurt twee jaar. Als je klaar bent, mag je jezelf 'hbo-specialist jonge kind' noemen. Je kunt dan bijvoorbeeld aan de slag in de kinderopvang, voor- en vroegschoolse educatie (VVE). 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Esther Cairo

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Esther:

Maud Wolst

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Maud:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan