Hospitality Manager
In het kort
Als hospitality Manager is het bieden van de beste service het allerbelangrijkste. Met jouw creativiteit bedenk je nieuwe activiteiten en organiseer je evenementen. Tijdens de opleiding leer je alles over de vrijetijdssector en over de laatste ontwikkelingen op het gebied van service en ontwikkel je jouw managementvaardigheden.
Zie jij jezelf als eventmanager of hospitality manager leiding geven in hotels, bij evenementen of bij beurzen en congressen? En ben je op zoek naar een brede opleiding waar je veel later kanten mee op kunt? Dan past deze opleiding van de 010 Hospitality Academy echt bij jou!
Echt alles wat je wilt weten over de opleiding
Over jouw opleiding
Als je zoekt naar een opleiding Hospitality Management op mbo niveau, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hospitality is een ander woord voor gastvrijheid. Gastvrijheid betekent dat je graag anderen helpt en voor iedereen klaarstaat. In onze opleiding leer je hoe je gasten een warm welkom geeft, vanaf het moment dat ze aankomen tot het moment van vertrek. Gastvrijheid is heel belangrijk in veel verschillende soorten bedrijven. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag op diverse plekken, zoals hotels, luchthavens, congrescentra en ziekenhuizen.
Het unieke aan deze opleiding van de 010 Hospitality Academy is dat we het samen met het Rotterdamse bedrijfsleven hebben ontwikkeld. Dit houdt in dat jij naast de lessen van onze vakkundige docenten, ook veel praktijklessen of workshops volgt van professionals uit het vak. Maar belangrijker nog, we weten welke kennis en vaardigheden jij nodig hebt, zodat we dit meteen kunnen toepassen in onze lessen en jij later een passende baan of vervolgopleiding kunt vinden.
Praktijkopdrachten en internationale excursies
Tijdens je opleiding ga je veel op pad. Samen met je klas bezoek je diverse beurzen en evenementen, volg je interessante workshops en neem je deel aan kunst- en cultuuractiviteiten. Onlangs hebben onze studenten een onvergetelijke tijd gehad als gastheren tijdens het ABN AMRO tennistoernooi. Ze ontvingen de gasten hartelijk en begeleidden hen naar hun zitplaatsen, waardoor iedereen een geweldige tijd had! Deze ervaring heeft niet alleen hun kennis van evenementen vergroot, maar ook hun vaardigheden in gastvrijheid versterkt.
Bovendien verkennen onze studenten tijdens studiereizen nieuwe culturen en omgevingen. Onlangs zijn ze bijvoorbeeld naar Barcelona gereisd, waar ze de prachtige Sagrada Familia en andere beroemde plekken zoals Parc Guell hebben bezocht.
Wat ga ik doen?
Onze opleiding draait om het organiseren en plannen van (kleine) evenementen en het bieden van service. Je leert de vaardigheden die essentieel zijn voor het creëren van gedenkwaardige ervaringen, of het nu gaat om een intiem feestje of een zakelijke bijeenkomst. Door middel van praktijkgerichte opdrachten en uitdagende projecten ontwikkel je de expertise om evenementen tot in de puntjes te coördineren, van de planning en logistiek tot de uitvoering en nazorg.
Je voert praktijkopdrachten uit bij verschillende bedrijven en gaat op excursies om te zien hoe professionals achter de schermen te werk gaan. Dit geeft je een waardevol kijkje in de praktijk en helpt je om je vaardigheden verder te ontwikkelen. We werken onder andere intensief samen met:
- Concert- en congresgebouw de Doelen
- Attractie- en vakantiepark Duinrell
- Vakantieparken Landal Green Parks
- Vakantieparken Europarcs
- Boutique hotel Pincoffs
- Plaswijckpark
Je volgt vakken als management, marketing en economie en leer je hoe je inzicht krijgen in de markt. Ook krijg je les in toerisme, evenementenmanagement, gastheer- gastvrouwschap en frontoffice.
Aan de hand van inspirerende challenges werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Je wordt begeleid en beoordeeld door experts uit het bedrijfsleven. Een schooljaar is opgedeeld in vijf blokken/ challenges en duren zes weken.
Thema 1: Hospitality (september – oktober)
Onderwerpen
- Personal Branding
- Wat is Hospitality (orientatie bij Hospitality branches)
- Etiquette
- Solliciteren met impact
Wat ga je onder andere doen?
- Bedrijfsbezoeken
- Praktijkopdrachten
- Les over etiquette door diverse gastsprekers
- Bezoek aan de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam
Thema 2: Food & Drinks periode (oktober- december)
Onderwerpen
- Eetcultuur en wensen
- Koken & serveren ( keuzedeel)
- Drinks ( wijn, koffie, thee, cocktail)
- Brood & Banket basis
- Binding (ontvangen van gasten)
Wat ga je onder andere doen?
- Praktijkopdrachten
- Helpen bij verschillende evenementen: zoals eindfeest, kerstborrel, etc.
- Les in serveren
- Marketinglessen
Thema 3: Customer Journey (Januari – februari)
Onderwerpen
- Marketing
- Persona maken
- Communicatie
- Klantbeleving & klantgevoel
Wat ga je onder andere doen?
- BPV 2 dagen
- Uitvoeren customer journey onderzoek bij een bedrijf
- Beursbezoeken (bijvoorbeeld vakantiebeurs in Jaarbeurs Utrecht)
Thema 4: Toerisme: Ontdek 010 & ontdek Voorne aan Zee (Maart - april)
Onderwerpen
- Toerisme
- Kunst en cultuur
- Food, bier, wijn, horeca route
Wat ga je onder andere doen?
- Brochure met highlight over Rotterdam & Voorne Putten
- Bedrijfsbezoeken
In de maanden mei, juni en juli staat alles in het teken van BPV en ga je 8 weken (304 uur) op stage.
Je start het tweede schooljaar met stage. Deze periode duurt van september tot en met oktober.
Thema 5: Citytrips & Trends (oktober – december)
Onderwerpen
- Trends
- Wellness, fietsen, watersport, bewust reizen
- Op jacht naar ervaringen
- Digitale vakantie VR
- Persoonlijk Touch
- Multigeneratie reizen
Wat ga je onder andere doen?
- Onderzoek
- Verzinnen en presenteren van een nieuwe trend ( wedstrijd, city trip)
- City-reis
Thema 6: Marketing en Social Media skills (januari - februari)
Onderwerpen
- Marketingstrategie
- Content schrijven voor bedrijf
- Mediawijsheid: formele communicatie
Wat ga je onder andere doen?
- Bedrijfsopdracht
Thema 7: Duurzaamheid (maart - april)
Onderwerpen
- Materiaal gebruik
- Duurzame bedrijfsvoering
- Energie
- Foodprint
- Biologisch
- Ecologisch
- Sociale omgeving
- Wet- en regelgeving
- Ecologisch voetafdruk
- Techniek
- Meten van duurzaamheid
- Afval, energie, verspilling grondstoffen
- Bewustwording
Wat ga je onder andere doen?
- Opstellen van een operationeel plan voor een bedrijf
- HACCP
- BHV
Thema 8: Community Building & Management (september - oktober)
Onderwerpen
- Bedrijfscultuur I
- Netwerken
- Interne en externe communicatie
- Management
Wat ga je onder andere doen?
- Onderzoeksopdracht praktijk
- Lessen van gastsprekers
- Online marketingopdracht
- Accountmanagement
Thema 9: Bedrijfscultuur & Mondiaal Toerisme (november - december)
Onderwerpen
- International Business
- Bedrijfscultuur 2
- International Business
- Interculturele diversiteit
- Formele gesprekken
- Leidinggeven
- Human Resources
Wat ga je onder andere doen?
- Kiezen uit keuzedelen internationalisering 1 en 2
- Gastlessen van bedrijven
In de maanden januari en februari vinden de examineringen plaats.
Van maart tot en met juli loop je stage.
- Nederlands
- Engels
- Duits
- Rekenen
- Burgerschap
Je mag zelf nog een keuze maken in de vakken die passen bij jouw ambitie en passie. Sommige keuzedelen kun je online volgen, zodat je dit op je eigen tijdstip kunt doen.
Aan het begin van de opleiding laten we je zien uit welke onderwerpen je kunt kiezen.
Studentenverhalen
Stage lopen
Bij deze niveau 4-opleiding staat het opdoen van praktijkervaring centraal. Ieder schooljaar loop je stage en heb je praktijkgerichte dagen. In het derde jaar mag je ook stage volgen in het buitenland.
Locatie
Je volgt de lessen op onze locatie op het Benthemplein. Dit is in hartje Rotterdam en slechts op een paar minuutjes lopen van het Centraal Station. De tram stopt praktisch voor de deur en met een paar minuten lopen sta je op de Coolsingel.
Aan het werk
Jouw werk als hosptality manager is afwisselend, vol uitdagingen en geen dag is hetzelfde. Het draait niet alleen om leidinggeven, maar vooral om het betoveren van gasten en hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen.
Samen met jouw team bedenk je leuke acties en evenementen en slimme marketingstrategieën om gasten te verleiden. Of het nu gaat om een grandioos congres voor 1200 gasten of een intieme meeting, jij zorgt ervoor dat alles perfect verloopt. Van het opstellen van het draaiboek tot het zorgen voor een vlekkeloze uitvoering, jouw creativiteit en organisatietalent maken het verschil.
Je werkt deel op kantoor en deels ‘op de vloer’, waar je met een kritisch oog de laatste checks doet. Of het nu gaat om de perfect gedekte tafels in het restaurant, de vlekkeloze catering, of de verzorgde programmaboekjes die klaarliggen, jij zorgt dat alles op rolletjes loopt.
Deze opleiding biedt veel mogelijkheden omdat je later als hospitality manager in allerlei verschillende plaatsen kunt werken. Of het nu een hotel is, een camping, een restaurant of zelfs een luchthaven, overal waar gasten zijn, kun jij als hospitality manager aan de slag gaan.
Opleiding in cijfers
Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.Vervolgopleiding
Je niveau 4-diploma Hospitality Manager heb je in de pocket. En nu? Na het behalen van jouw diploma ben je klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Wil je verder studeren? Met deze diploma heb je veel praktijkervaring opgedaan en heb je een goede basis voor een hbo opleiding, zoals een hospitality management opleiding op hbo niveau.
Veelgestelde vragen
Het lesgeld is vastgesteld op € 1357,- (schooljaar 2023/2024).
Je betaalt lesgeld als je:
- Op 1 augustus 18 jaar of ouder bent
- Een bol-opleiding volgt op het mbo
- Een voltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
Je betaalt het lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (IB Groep/DUO). De IB Groep/DUO stuurt je in december bericht over de betaling van het lesgeld.
Houd rekening met deze toelatingseisen:
1. Meld je op tijd aan
Je kunt bij Zadkine starten op de volgende momenten:
- In augustus/september
- In februari
- Bij opleidingen met flexibele instroom is de startdatum in overleg
Wil je in augustus/september starten? Meld je aan voor 1 april. Dan heb je recht op plaatsing. Aanmelden na 1 april kan ook. Misschien kun je dan niet de opleiding van jouw voorkeur volgen. In dat geval gaan we samen op zoek naar een passende opleiding.
2. Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd
3. Volg de verplichte intake-activiteit
Na je aanmelding ontvang je per mail een uitnodiging voor een intake-activiteit. Check ook je spambox.
Om toegelaten te worden voor deze opleiding moet je eerst deelneme aan verschillende intake activiteiten.
Hospitality-CAMP
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, word je uitgenodigd voor een Hospitality-camp. Samen met andere studiekiezers en onder begeleiding van docenten en bedrijven, werk je aan een actuele Hospitality praktijkopdracht. Hierbij wordt er gelet op skills als: samenwerken, creatief denken, kritisch denken en presenteren.
Persoonlijk gesprek
Omdat motivatie en enthousiasme binnen deze opleiding erg belangrijk zijn, wordt hiernaar gekeken en er vindt een persoonlijk gesprek plaats.
Advies
Naar aanleiding van jouw deelname aan de Hospitality-camp krijg je een advies.
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Meld je online aan met DigiD of je BSN.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor het intakegesprek. Check ook je spambox.
- Bij sommige opleidingen word je gevraagd om mee te doen aan een extra activiteit naast het intakegesprek.
- Tijdens het intakgesprek bekijken we samen of de opleiding bij je past.
- Je ontvangt van ons een studiekeuzeadvies.
- Past de opleiding bij jou, dan wordt jouw inschrijving definitief.
Voor bedrijfsbezoeken, gastlessen en stage is representatieve kleding , zoals een zwarte/donkerblauwe broek en wit overhemd/blouse verplicht.
Maak kennis
Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar deze nieuwe opleiding? Kom dan naar onze Open Dag of neem contact op met de contactpersoon onderaan deze pagina.
Remco Nefs
Adviseur Plaatsing & VoorlichtingHeb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.