Zoeken
Menu
StudieMatch

Hospitality Manager (Nieuw!)

School & stage (BOL)
vrouwelijke hospitality manager
hospitality manager met tablet

In het kort

Als Hospitality Manager is het bieden van de beste service het allerbelangrijkste. Met jouw team doe je er alles aan om gasten tevreden te houden. Tijdens je opleiding leer je alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van service en ontwikkel jij je tot een goede en gastvrije hospitality manager. 

Zie jij jezelf later leiding geven in hotels, bij evenementen of hotels? En ben je op zoek naar een brede opleiding waar je veel later kanten mee op kunt? Dan is deze nieuwe opleiding dé start voor jou. 

Over jouw opleiding

Vergroot jouw kansen op de arbeidsmarkt

Er is vanuit het bedrijfsleven zoveel vraag naar breed opgeleide Hospitality medewerkers. Hospitality betekent dat je mensen graag helpt en voor iedereen klaarstaat. Jij leert hoe je een gast welkom laat voelen: van ontvangst tot vertrek. Daarom hebben wij samen met het bedrijfleven deze nieuwe opleiding opgezet.

Veelzijdig vakkenpakket

Omdat je straks gaat leidinggeven krijg je veel managementvakken. Daarnaast krijg je ook vakken als marketing en economie en leer je hoe je plannen opstelt. Ook krijg je les in toerisme, evenementenmanagement, gastheer- gastvrouwschap en frontoffice. 

Bepaal zelf jouw leerroute

Hoelang de opleiding duurt bepaal jij zelf. Afhankelijk van jouw eigen motivatie duurt de opleiding 2 tot 3 jaar. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal in jouw persoonlijke leerroute binnen de opleiding. Leren in de echte praktijk is het vertrekpunt van deze opleiding.

Wat ga ik doen?

De opleiding bereidt je voor op een verdere studie of baan in de wereld van hospitality, gastvrijheid en evenementen. Aan de hand van inspirerende challenges werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Je wordt hierbij begeleidt en beoordeelt door experts uit het bedrijfleven. 

Natuurlijk volg je lessen op school, maar je leert vooral door veel zelf te doen. Je volgt daarom verschillende gast- en praktijklessen, workshops en je gaat op interessante bedrijfsbezoeken.

En dat maakt deze opleiding nou juist zo interessant! Je krijgt les en werkt veel samen met belangrijke professionals binnen de hospitality. 

Stage lopen

Bij deze opleiding staat het opdoen van praktijkervaring centraal. Ieder schooljaar loop je stage en heb je praktijkgerichte dagen. In het derde jaar mag je ook ee nstage volgen in het buitenland.   

Locatie

Deze gloednieuwe opleiding start in september 2022 op onze locaties in Spijkenisse, gemeente Nissewaard en op het Benthemplein, in het centrum van Rotterdam. 

Aan het werk

Een supergroot voordeel van deze opleiding is dat je straks als hospitality manager kan kiezen in welke branche je wilt werken. Je kan als manager werken bij zorginstellingen, hotels, campings, toeristische organisaties. Maar ook bij facilitaire organisaties, evenementenlocaties, restaurants of luchthavens. Overal waar bezoekers, gasten of klanten komen, kan jij terecht. 

Coachen van jouw team

Als hospitality manager geef je leiding aan een team. Je begeleidt het team en met jouw enthousiasme houd jij ze gemotiveerd. Verder ben je verantwoordelijk voor de budgetten, voer je functioneringsgesprekken, maak je planningen en stel je de roosters op.  

Verschillende werkzaamheden

Jouw werkzaamheden zijn divers. Naast leidinggeven is jouw belangrijkste taak het tevreden stellen en houden van de gasten. Je ontvangt bijvoorbeeld gasten aan de receptie of je bent tijdens een evenement de eindverantwoordelijke en geef je leiding aan de gastheren- en vrouwen. Daarnaast organiseer en begeleid je verschillende activiteiten.

Kortom, een afwisselende baan vol doorgroeimogelijkheden en waar geen dag hetzelfde is. 

Vervolgopleiding

Na het behalen van jouw diploma ben je klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Door middel van cursussen kun je je verder blijven ontwikkelen. Ook kun je hierna een opleiding op hbo-niveau volgen. 

Veelgestelde vragen

Maak kennis

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar deze nieuwe opleiding? Kom dan naar onze online open dag of neem contact op met de contactpersoon onderaan deze pagina. 

Yasemin Rousian

Senior Docent Zadkine Dienstverlening & Facility College

Nieuwsgierig naar deze opleiding? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op!