Zoeken
Menu
StudieMatch

Hospitality Manager (Nieuw!)

School & stage (BOL)

Hospitality manager aan het werk
Hospitality manager in gesprek
hospitality manager met tablet

In het kort

Als Hospitality Manager is het bieden van de beste service het allerbelangrijkste. Je doet je er alles aan om gasten tevreden te houden. Dit doe jij samen met jouw team aan wie jij leiding geeft. Naast leidinggeven motiveer en begeleid jij het team maak je planning en stel je budgetten op. 

Geef je graag leiding en wil je straks een leuke en afwisselende baan in een hotel, restaurant, bungalowpark, congrescentrum of reisorganisatie? Zorg jij graag voor jouw gasten? Dan is de opleiding Hospitality Manager dé start voor jou.

Over jouw opleiding

Wist jij dat er grote behoefte is aan breed opgeleide Hospitality medewerkers? Hospitality betekent dat je mensen graag helpt en voor iedereen klaarstaat. Jij leert hoe je een gast welkom laat voelen: van ontvangst tot vertrek. 

Nieuwe opleiding opgezet met bedrijfleven

Binnen onze colleges Horeca, Toerisme, Brood & Banket en Facilitaire Dienstverlening is er veel aandacht voor Hospitality. Samen met het bedrijfsleven, is deze nieuwe opleiding opgezet. We hebben hierbij gekeken naar welke vaardigheden het bedrijfsleven zoekt in het personeel en naar de laatste ontwikkelingen in de markt. Deze informatie vormt de basis van jouw lessen. 

Vergroot jouw kansen op de arbeidsmarkt

Omdat je straks gaat leidinggeven krijg je veel managementvakken. Daarnaast krijg je ook vakken als marketing en economie. En leer je veel over evenementen, gastheer- gastvrouwschap en frontoffice. Een veelzijdig vakkenpakket waarmee jij straks een goede start maakt op de arbeidsmarkt. 

Bepaal zelf jouw leerroute

Hoe lang de opleiding duurt bepaal jij zelf. Afhankelijk van jouw eigen motivatie duurt de opleiding 2 tot 3 jaar. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal in jouw persoonlijke leerroute binnen de opleiding. Leren in de echte praktijk is het vertrekpunt van deze opleiding.

Studeren = fun 

Je hebt een geweldige tijd bij ons. We werken samen in een ‘community’ met studenten, bedrijven en docenten. We zorgen voor fun in de opleidingen met studiereizen, evenementen, schoolfeesten, kunst en cultuur activiteiten, games en uiteraard een docententeam dat voor je klaar staat!

Wat ga ik doen?

Je wordt opgeleid voor een leidinggevende functie binnen de facilitaire dienst. Aan de hand van inspirerende challenges werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Je wordt hierbij begeleidt en beoordeelt door experts uit het bedrijfleven.

Stage lopen

Bij deze opleiding staat praktijkervaring opdoen centraal. Wij werken intensief samen met toffe bedrijven in de regio en in het buitenland. Jij gaat straks vol ervaring en kennis de arbeidsmarkt op.  

Locatie

Deze gloednieuwe opleiding start in september 2021 op onze locatie in Nissewaard. We maken ook  gebruik van verschillende locaties bij bedrijven op Voorne-Putten en in Rotterdam.

Aan het werk

Een supergroot voordeel van deze opleiding is dat je straks als Hospitality Manager kan kiezen in welke branche je wilt werken. Hospitality Managers zijn overal welkom. Je kan werken bij zorginstellingen, hotels, campings, toeristische organisaties. Maar ook bij facilitaire organisaties, evenementenlocaties, restaurants of luchthavens.

Coachen van jouw team

Als Hospitality Manager geef je leiding aan een team. Je begeleidt het team en met jouw enthousiasme houd jij ze gemotiveerd. Verder ben je verantwoordelijk voor de budgetten, maakt planningen en stelt de roosters op.  

Verschillende werkzaamheden

Jouw werkzaamheden zijn divers. Naast leidinggeven is jouw belangrijkste taak het tevreden stellen en houden van de gasten. Je ontvangt bijvoorbeeld gasten aan de receptie of je bent tijdens een evenement de gastheer of gastvrouw en zorg jij voor een goede sfeer. Daarnaast organiseer en begeleid je verschillende activiteiten.

Kortom, een afwisselende baan vol doorgroeimogelijkheden en waar geen dag hetzelfde is. 

Vervolgopleiding

Na het behalen van jouw diploma ben je klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Door middel van cursussen kun je je verder blijven ontwikkelen. 

Veelgestelde vragen

Maak kennis

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar deze nieuwe opleiding? Kom dan naar onze online open dag of neem contact op met de contactpersoon onderaan deze pagina. 

Yasemin Rousian

Senior Docent Zadkine Dienstverlening & Facility College

Heb je nog vragen dan kan je altijd terecht bij mij.