Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Open Dag Vakschool Schoonhoven

Op maandag 20 mei 2024, Tweede Pinksterdag, opent Vakschool Schoonhoven haar deuren tijdens de Nationale Zilverdag. Ontdek de wereld van goud- en zilversmeden, graveurs en edelsteenkundigen. Mis deze kans niet om je in te schrijven voor een van onze opleidingen.

Tussen 10.00 en 17.00 uur
Mr. Kesperstraat 10, Schoonhoven

Over de Open Dag
Open Dag Vakschool Schoonhoven Zilverdag

Programma Open Dag Vakschool Schoonhoven

Vakschool Schoonhoven is de enige school in Nederland waar je opgeleid wordt voor een baan in de goud-, zilver-, juwelier- en uurwerkbranche.  

Tussen 10:00 en 17:00 biedt Vakschool Schoonhoven een boeiend programma vol activiteiten. Laat je verrassen door het lasergraveren van schroeven, vervang je horlogebatterijtje, neem deel aan de diamantenquiz en maak kans op een prachtig Vakschool horloge. Laat je eigen sieraad reinigen of creëer zelf een unieke armband, terwijl je alle vakrichtingen van onze school ontdekt. 

Ben je geïnteresseerd in ambachten en wil je zelf aan de slag? Kom langs in onze school of op de Dam en laat je inspireren! Mis deze kans niet om je in te schrijven voor een van onze opleidingen.

Wat is de Nationale Zilverdag?

Wie ‘Schoonhoven’ zegt, zegt ‘Zilverstad’. Al eeuwenlang wordt het maken van sieraden, zilveren voorwerpen en zilverkunst geassocieerd met de stad Schoonhoven. Jaarlijks bezoeken op Tweede Pinksterdag meer dan 20.000 mensen de Zilverdag en dus de Zilverstad. En elk jaar is het op die dag weer een feest om juist dan door onze oude middeleeuwse vestingstad te dwalen… 

Het geheim van de Nationale Zilverdag? Alle ateliers van goud- en zilversmeden openen hun deuren op deze feestelijke dag en daarnaast laten vanuit meer dan 140 locaties, kramen en paviljoens goud- en zilversmeden, graveurs en edelsteendeskundigen de geheimen van hun vak zien. Vakschool Schoonhoven geeft voorlichting, het Zilvermuseum biedt allerlei extra’s en er zijn exposities en demonstraties. Het zilver in al zijn facetten is hier te bewonderen. Op de Nationale Zilverdag vindt ieder iets wat hem – en zeker ook háár – aanspreekt, verrast of verrijkt. 

Vakschool Schoonhoven zal ook aanwezig zijn in het centrum (op de Dam). 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan