Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Zadkine host internationale wedstrijd 'Show me the Concept'

  • Rotterdam , 05 februari 2024, 13:36
  • Geschreven door Redactie
  • Door:   Horeca

Op maandag 12 februari en dinsdag 13 februari 2024 is het Zadkine Horeca College gastheer voor de prestigieuze tweedaagse internationale wedstrijd "Show me the Concept". Dit unieke evenement brengt getalenteerde studenten uit maar liefst elf verschillende Europese landen samen, waar ze strijden voor het beste uitgewerkte horecaconcept.

De wedstrijd daagt de teams uit met vier pittige onderdelen, waarbij niet alleen hun kookkunsten maar juist hun creativiteit en vernieuwende ideeën centraal staan.

Een vast onderdeel is dat de kandidaten werken met een ‘secret ingrediënt’ wat op de dag zelf wordt bekend gemaakt. Verder krijgen de studenten alle vrijheid om hun eigen concept te bedenken, van een hip restaurant tot een tijdelijke pop-up.

“Deze wedstrijd is uniek. Het combineert het communiceren in de Engelse taal met koken en creativiteit. Voor alle (inter)nationale studenten horecamanagement is dit een unieke mogelijkheid om te laten zien wat ze in huis hebben”, aldus Henny Helsemans, praktijkdocent van het Zadkine Horeca College.

Vorige winnaars nu succesvolle ondernemers         

Show me the Concept biedt niet alleen een podium voor de huidige talenten, het is ook een investering in de toekomst van de horeca. Deze competitie dient als springplank voor toekomstige horecatoppers, waarbij innovatie en culinair vakmanschap samenkomen. Het is een geweldige kans om aanstormend talent aan te moedigen en te ondersteunen in hun streven naar succes in de horeca.

Vorig jaar behaalden drie studenten van het Zadkine College, Omar Ringeling, Simon Willemse en David Hadziantoniou, goud tijdens de wedstrijd. Dit jaar nemen Simon en David zelf plaats in de jury en zullen zij hun opvolgers beoordelen. David en Simon hebben elkaar ook op professioneel gebied gevonden en zijn samen eigenaar van Grands Rêves Catering, en verzorgen luxe catering op maat.

Perry van Milt, directeur van het Zadkine Horeca College: “In het kader van excellentie en alumnibeleid is Show me the concept een toonaangevend internationaal podium waarbij we onze studenten in staat willen stellen het beste uit zichzelf te halen. David en Simon zijn hier prachtige voorbeelden van.

Initiatiefnemers

De wedstrijd "Show me the concept" is een gezamenlijk initiatief van ROC Mondriaan, Zadkine, Friesland College en Rooi Pannen Eindhoven.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan