Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Kwaliteitsagenda 2024-2027 Zadkine goedgekeurd

  • Rotterdam , 27 januari 2024, 17:09
  • Geschreven door Redactie
  • Door:   Business

zadkine goede beoordeling complimenten voor de leesbaarheid en de analyse van deze agenda.

In oktober 2023 heeft het College van Bestuur de nieuwe kwaliteitsagenda van Zadkine voor 2024-2027 vastgesteld en ingediend bij de landelijke Commissie Kwaliteit MBO (CKMBO). Woensdag heeft de commissie van CKMBO een voldoende toegekend aan de kwaliteitsagenda. 

Complimenten

De commissie sprak haar waardering uit voor de ingeleverde kwaliteitsagenda. Ze reageerde positief op de opgestelde plannen en gaf complimenten voor de leesbaarheid en de analyse van deze agenda. Daarnaast was er waardering voor de regionale samenwerking tussen de 5 mbo-instellingen die in Rotterdam de regionale afspraken ingediend hebben. Dat was ook de reden waarom Albeda en Zadkine open en transparant de kwaliteitsagenda’s met elkaar hebben gedeeld en het gesprek met de commissie samen hebben gevoerd.

De afspraken uit de kwaliteitsagenda maken onderdeel uit van onze Zadkine strategie 2024-2027. De komende vier jaar hebben we de tijd om de nieuwe afspraken te realiseren. Deze komen terug in de (vier)jaarplannen waaraan de diensten en colleges de komende maanden gaan werken. 

Wat is de kwaliteitsagenda?

De kwaliteitsagenda is het document waarin het bestuur van Zadkine afspraken maakt met het ministerie over de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Alle mbo-instellingen maken dergelijke afspraken met de minister. De minister vraagt de mbo-instellingen om extra aandacht te besteden aan kansengelijkheid, de verbinding met de arbeidsmarkt en onderwijs van de toekomst.

De kwaliteitsagenda bouwt voort op wat we al doen binnen Zadkine en onze strategische koers. Het versterkt bestaande goede zaken en zet aan tot nieuwe initiatieven om het onderwijs verder te verbeteren. In het geïntegreerd jaardocument zal Zadkine zich verantwoorden over de voortgang van de kwaliteitsagenda. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan