Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Rotaryclub Rotterdam Noord ondersteunt Heel Zadkine Lees met mooi donatie

  • Rotterdam , 01 november 2023, 13:38
  • Geschreven door Redactie

rotary rotterdam donatie voor goed onderwijs aan zadkine

De Rotaryclub Rotterdam Noord vierde op 9 juni jl. haar 70-jarig jubileumfeest in eigen kring bij  Zadkine. De locatie van Zadkine aan het Benthemplein vormde de perfecte setting om deze belangrijke mijlpaal te vieren van vanwege de maatschappelijke verbinding met Rotterdam Noord en de Rotary.

Het event bij Zadkine had mede als doel om de leden van de Rotary (beter) kennis te laten maken met de vaardigheden die studenten op het mbo leren en de beroepen waarvoor mbo studenten worden opgeleid. Tijdens het event traden de studenten van Zadkine op als docenten in diverse workshops voor clubleden (en partners). De workshops varieerden van het mixen van cocktails tot het verzorgen van handen, en van ondernemerschap tot het ondersteunen van medische professionals. De deelnemers maakten op deze manier op een praktische wijze kennis met verschillende mbo beroepen en dit samenzijn leidde tot mooie ontmoetingen tussen studenten en clubleden. Een zeer interessante en leerzame ervaring voor allen.

Sinds 2010 zet de Rotaryclub Rotterdam Noord zich actief in voor lokale initiatieven om taalachterstanden in Rotterdam te bestrijden. Dit jaar heeft de Rotaryclub een royale donatie aan het project Heel Zadkine Leest gedaan, een initiatief dat gericht is op het bevorderen van de leesvaardigheid van de studenten van Zadkine. Dit doel sluit goed aan bij de Community-activiteiten van RC Rotterdam Noord. Op donderdagavond jl. werd, nadat Renske Beers een interactieve presentatie over het (maatschappelijk) belang van lezen en het tegengaan van laaggeletterdheid had gegeven, een cheque overhandigd.

Zadkine was zeer vereerd met de donatie en waardeerde deze bijdrage zeer. Stella de Kuijper: “Wij zijn bijzonder trost en vereerd dat de Rotaryclub Rotterdam Noord de opbrengst van haar veiling aan Heel Zadkine Leest heeft geschonken. Samen zetten wij ons in om taalachterstand en laaggeletterdheid tegen te gaan in Rotterdam. Deze mooie donatie draagt hier zeker aan bij”.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan