Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Zadkine slaat handen ineen met het bedrijfsleven en opleiders Noorderpoort en Technicom voor flexibel, modulair logistiek onderwijs

  • Rotterdam , 01 oktober 2023, 13:35
  • Geschreven door Redactie

JijPlus

Tijdens de bijeenkomst van de Mbo-raad in Woerden op donderdag 28 september, hebben de bestuurders van opleiders Noorderpoort, Technicom en Zadkine een belangrijke samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De samenwerking, onder de noemer JijPlus Logistiek, richt zich op volwassenen die hun kennis en vaardigheden willen ontwikkelen in de logistieke sector, of vanuit een ander vakgebied de stap naar de logistiek willen zetten.

Nieuw, flexibel onderwijs door samenwerking

Om tegemoet te komen in de vraag naar gekwalificeerde logistieke vakkrachten, werken Randstad en gerenommeerde mbo-opleiders Noorderpoort, Technicom en Zadkine samen om laagdrempelig logistiek onderwijs te bieden in de vorm van JijPlus. Het online platform JijPlus biedt kortdurende, losse modules die stapelbaar zijn tot een erkend mbo-certificaat of zelfs diploma. 

Het lesmateriaal is ontwikkeld samen met het bedrijfsleven en afgestemd op de huidige vraag en technologische ontwikkelingen. Op basis van een nulmeting wordt gekeken aan welke nieuwe kennis behoefte is. De student bepaalt zelf waar en wanneer de lessen worden gevolgd. Samen met een praktijkbegeleider en de opleider werkt de student aan het behalen van de doelen.

Geen reguliere examens

Robert Goedhart, directeur van Technicom : “Deze manier van flexibel onderwijs vraagt ook een andere manier van werken van ons. In plaats van kennis over te dragen in een klaslokaal gaan docenten samen met studenten en het bedrijf de werkvloer op te kijken wat iemand al kan en wat hij nog moet leren. Mist de student nog bepaalde kennis dan zijn daar moderne aantrekkelijke leermodules voor met video’s, podcasts en veel praktijkvoorbeelden. Ook gaan we geen examens aan het einde van de opleiding afnemen, maar worden beoordelen en feedback geven onderdeel van het leerproces. Kortom, we zijn klaar voor een nieuw manier van leren”.

Hoge verwachtingen

Door deze vorm van onderwijs, kunnen volwassenen zichzelf blijven ontwikkelen om aan de hoge verwachtingen binnen de sector te voldoen, zonder terug te hoeven in de schoolbanken. “Hoge verwachtingen zijn ook binnen de visie van Zadkine een fundamenteel onderdeel. Met de oprichting van JijPlus willen wij bijdragen aan de groei van logistieke vakkrachten. Door het bieden van modulair en flexibel onderwijs past het onderwijs bij elke wens en situatie, waardoor de student het beste uit zichzelf kan halen,” aldus Marloes de Vries, voorzitter College van Bestuur Zadkine.

Een voorbeeld voor andere branches

In de afgelopen periode zijn de partijen vooral bezig geweest met de oprichting van JijPlus Logistiek, de feitelijke ontwikkeling van de modules en de inrichting van het onderwijs. De officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke mijlmaal en geeft het signaal dat JijPlus klaar is voor de stroom logistieke vakkrachten die hun ambities willen nastreven. “We zullen het als samenleving in de toekomst steeds meer moeten hebben van om- en bijscholing van vakmensen. Dat kunnen werknemers niet alleen, en opleidingsinstellingen ook niet. Daarom is dit zo'n mooie samenwerking. Ik hoop dat 'ie vruchten afwerpt voor de cursisten maar ook een mooi voorbeeld is voor andere branches!” sloot Wim van de Pol, Voorzitter College van Bestuur Noorderpoort af.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan