Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Mbo-afgestudeerden hebben in Nederland het vaakst een baan

  • Rotterdam , 13 september 2023, 16:55
  • Geschreven door ANP
  • Foto: ANP / Hans van Rhoon

Mbo'ers in Nederland hebben na het behalen van hun diploma het vaakst een baan in vergelijking met 37 andere landen die deel uitmaken van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Dat blijkt uit een rapport van de OESO dat demissionaire onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Mariƫlle Paul dinsdag naar de Tweede Kamer stuurden.

Wel komt naar voren dat meer mannen (94 procent) dan vrouwen (85 procent) met een mbo-diploma op zak werken, terwijl het aandeel mannen en vrouwen dat een mbo-diploma heeft nagenoeg gelijk is. Ook blijkt uit het rapport dat vrouwelijke mbo'ers minder verdienen dan mannelijke mbo'ers. Dit verschil is wel kleiner dan het gemiddelde van de OESO-landen.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan