Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Keti Koti: studenten leggen samen met Aniel Ramawadh krans bij Slavernijmonument

  • Rotterdam, 05 juli 2023, 09:22
  • Geschreven door Redactie

Zadkine ketikoti goede school

Elk jaar wordt op 1 juli in Nederland de afschaffing van de slavernij gevierd. Een belangrijke viering. We mogen niet vergeten dat de rijkdom van Nederland deels is gebaseerd op eeuwen van koloniale overheersing en slavernij

Studenten Alissety Hirschfeld en Larisa Manzueta Ramirez legden samen met lid van het College van Bestuur, Aniel Ramawadh, namens Zadkine een krans neer bij het indrukwekkende Clave monument.

Tijdens Keti Koti herdenken en vieren wij de afschaffing van de slavernij in Nederland en Suriname. Op 30 juni was de herdenking. Het bevrijdingsfeest vieren wij op 1 juli met een Keti Koti Festival. Op die dag in 1863 werd de Emancipatiewet van kracht en werd slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen afgeschaft. Keti Koti, spreek uit: [kittie’kottie], betekent letterlijk Ketenen Gebroken.

In Rotterdam staat het monument ter herdenking van de slavernij aan de Lloydkade, op de plek waar schepen van de Rotterdamse slavenhandelsmaatschappij Coopstad en Rochussen vertrokken naar Afrika. Keti Koti Rotterdam is Echt Rotterdams Erfgoed.
(bron: Keti Koti Rotterdam)

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan