Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Talenthub wint de 2e prijs Nederlandse Onderwijspremie!

  • Rotterdam, 29 juni 2023, 21:13
  • Geschreven door Redactie

Vandaag is de Talenthub op Zuid in de prijzen gevallen tijdens het ComeniusFestival in Nieuwegein. Het is de eerste keer dat het mbo onderscheiden wordt met de Nederlandse Onderwijspremie, de hoogste onderscheiding in het onderwijs. Uit handen van minister Dijkgraaf mocht Gyzlene Kramer-Zeroual de 2e prijs van de Nederlandse Onderwijspremie 2023 voor het mbo in ontvangst nemen. Hieraan is een premie gekoppeld van € 800.000.

Jullie zijn een reddingsboot, jullie houden jongeren aan boord”, aldus minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

We zijn trots op onze 2e prijs van de Nederlandse Onderwijspremie 2023 voor de Talenthub op Zuid.  Een erkenning dat de Talenthub werkt en toegevoegde waarde heeft. Met deze prijs kunnen we de activiteiten van Talenthub nog beter op de kaart zetten en onze jongeren, ook in de toekomst, helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Met als doel het volgen van een opleiding of het vinden van een baan die bij hen past”. Jan Lokker, voorzitter stuurgroep Talenthub en lid college van bestuur Zadkine.

Samen verder bouwen aan de toekomst van onze jongeren
De Talenthub op Zuid is een plek waar mbo-jongeren – bij wie het even niet lekker loopt en die dreigen uit te vallen – de pauzeknop kunnen indrukken. In de Talenthub op Zuid krijgen ze de ruimte om te ontdekken, zich te (her)oriënteren en aan hun basis skills te werken. De focus ligt hierbij op het ontdekken van de talenten van de student. Om vervolgens (succesvol) uit te stromen naar school of werk, met verbeterde startkansen.

De premie is toegekend aan de Talenthub op Zuid vanwege het onderwijsvernieuwende karakter van het programma. “De Talenthub op Zuid is een vrije zone in Rotterdam. Het is een plek waar jongeren een vangnet hebben gekregen en het is tegelijkertijd een springplank naar hun toekomstperspectief. Het project draagt bij aan beter onderwijs door de nauwe samenwerking die we hebben met alle onderwijscollega’s in de stad. Twintig verschillende partners vanuit verschillende hoeken – werkgevers, overheid, onderwijs kunsteducatie -bieden deze plek aan de jongeren”, aldus Gyzlene Kramer-Zeroual, programmadirecteur strategie en gelijke kansen van Albeda.

De Talenthub op Zuid
De Talenthub op Zuid is een community voor jongeren die dreigen uit te vallen en onder begeleiding weer geïnspireerd worden om zich te ontwikkelen. In een inspirerende omgeving waar studenten, onderwijs, werkgevers, jongerenwerkers en overheid gezamenlijk invulling geven aan duurzame en arbeidsmarktrelevante ontwikkeling van onbenut talent: de Talenthub op Zuid. Studenten leggen hier het fundament voor duurzame participatie aan de maatschappij en de arbeidsmarkt. Onze partners zijn Stedin, Shell, FunX, Randstad, IT Campus Rotterdam, VNO-NCW, Rabobank, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Facilicom Group, Maassilo, SKVR, NPRZ, Hogeschool Rotterdam, Deloitte en Dura Vermeer.

De Nederlandse Onderwijspremie
De Nederlandse Onderwijspremie is de hoogste onderscheiding in het onderwijs. De premie wordt uitgereikt aan onderwijsteams ter waardering van en als impuls voor onderwijsvernieuwing en -verbetering van het mbo, hbo en wo. De premie wordt jaarlijks toegekend aan onderwijsteams die de afgelopen vier jaar een onderwijsinitiatief hebben ontwikkeld.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan