Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Partou Kinderopvang en MBO Zadkine bundelen krachten

Samenwerking Partou & Zadkine
Samenwerking Partou & Zadkine
Samenwerking Partou & Zadkine

MBO Zadkine en Partou kinderopvang slaan de handen ineen en starten vanaf september 2023 met een gepersonaliseerd BBL-leeraanbod op mbo niveau 4. Deze unieke samenwerking komt voort uit de sterk groeiende vraag naar getalenteerde professionals in de kinderopvang sector, die de afgelopen 3 jaren met een toenemend personeelstekort kampt.

Voordeel van de nieuwe opleiding: een gepersonaliseerd opleidingstraject 

Deze BBL-opleiding, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, is een maatwerktraject dat persoonlijk op de student is afgestemd, waarbij de duur van de opleiding afhankelijk is van de kennis en vaardigheden die de student al bezit. Om deze in kaart te brengen voert Zadkine een persoonlijk intakegesprek met de student om samen te kijken naar het eigen portfolio. Dit wordt omgezet in een persoonlijk leerplan, het startportfolio. De studieduur is tussen de 1,5 en 2 jaar, maar de student kan op basis van de persoonlijke leerroute, versnellen of vertragen.

De opleiding bestaat wekelijks uit minimaal 20 uur werken bij Partou en één dag theorie bij Zadkine. Studenten die starten met een opleiding staan de eerste periode bij Partou als extra medewerker (boventallig) op de groep. Na gemiddeld 4 maanden worden de studenten volwaardig (formatief) ingezet. Studenten zijn dus al tijdens hun opleiding aan het werk, waarbij zij salaris ontvangen conform de CAO kinderopvang.

Grote kans op een baan na het behalen van het diploma

Een bijkomend voordeel is dat de studenten bij het behalen van het diploma vrijwel gegarandeerd een vaste baan hebben bij Partou. Ook kunnen zij rekenen op diverse doorgroeimogelijkheden. “Leren in de praktijk is voor velen een ideale manier om te werken aan de toekomst. Binnen Partou zijn hier veel mogelijkheden voor. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we naast een goede leeromgeving met de juiste begeleiding op de werkvloer door professionals, ook een vervolg kunnen bieden en de inzet belonen met een grote kans op een aanstelling binnen ons bedrijf” vertelt Linda van der Stelt, Regiodirecteur Rotterdam e.o. van Partou.

Kansen voor werkzoekenden, carrièreswitchers en kinderopvangprofessionals

Met de BBL-opleiding richten Zadkine en Partou zich niet uitsluitend op vmbo, havo of vwo studenten. Deze samenwerking biedt juist ook mogelijkheden voor zij-instromers, carrièreswitchers en werkenden in de kinderopvang die hun kennis en vaardigheden willen verbreden of willen doorgroeien. De werkzaamheden van pedagogisch medewerkers bestaan onder andere uit het begeleiden van kinderen bij hun ontwikkeling, het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving met een balans tussen rust en structuur enerzijds en uitdaging en (spel)activiteiten anderzijds en is het aanspreekpunt voor ouders/verzorgers.

Deelnemers aan het opleidingstraject van Partou dienen minimaal in het bezit te zijn van een diploma vmbo-t/-kader, mbo-niveau 2 of een overgangsbewijs van drie naar vier havo of vwo. Dit is conform de wettelijke toelatingseisen.

Ingrid van Steenhoven, directeur van het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College, vertelt: “In een krappe arbeidsmarkt zetten Zadkine en Partou samen stappen. Wij stellen studenten, werkzoekenden en switchers in staat het beste uit zichzelf te halen. Samen zorgen we voor een gepersonaliseerd traject waarin je kunt leren en groeien, inclusief een pakket gunstige arbeidsvoorwaarden.”

Meer informatie over deze BBL-opleidingen is te lezen op: Gespecialiseerd pedagogisch medewerker i.s.m. Partou | Zadkine en op Wil jij ook generaties verder brengen? | Werken bij Partou

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan