Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van Suriname, Henry Ori, op werkbezoek bij Zadkine

  • Rotterdam, 14 juni 2023, 13:26
  • Geschreven door Redactie

Minister Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van Suriname, Henry Ori Suriname

De nieuw aangestelde minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van Suriname, Henry Ori, heeft op dinsdag 13 juni een bezoek gebracht aan Zadkine in navolging van het bezoek van minister Robert Dijkgraaf aan Suriname. Het bezoek van minister Dijkgraaf diende als een startpunt voor samenwerking op het gebied van onderwijs, met als doel de banden tussen Nederland en Suriname aan te halen.

Minister Ori en zijn delegatie werden ontvangen op het Benthemplein, waar ze werden verwelkomd door Aniel Ramawadh, lid van het College van Bestuur. Na een warm welkomstwoord nam Andesh Harman, directeur van het Logistiek College en Internationalisering, de aanwezigen mee in de structuur van het Nederlandse onderwijssysteem, ondersteund door sprekende praktijkvoorbeelden van onder andere het Zadkine Logistiek College.

Het Logistiek College stimuleert internationalisering voor zowel docenten als studenten. Er worden geregeld uitwisselingen en studiereizen georganiseerd naar landen binnen, maar ook buiten Europa. Onlangs nog bezocht een gezelschap het Natin college in Suriname om kennis uit te wisselen. Andesh Harman presenteerde onder andere "JijPlus". JijPlus biedt modulair onderwijs, zodat logistieke krachten doelgericht kunnen leren of certificeren. Het Logistiek Paspoort is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wensen van studenten en stelt hen in staat om vaardigheden in de praktijk te leren. Door samen te werken met branchepartners blijft het onderwijsinhoud actueel en afgestemd op de behoefte vanuit het bedrijfsleven.

Perry van Milt, directeur van het Zadkine Horeca, Travel & Leisure, Facility en Brood & Banket College, presenteerde de nieuwe samenwerking tussen Zadkine en Fletcher Hotels. Een unieke samenwerking aantrekkelijke op net gebied van BBL-leertrajecten op mbo-niveau 2, 3 en 4. Daarnaast werd ook het concept en succes van de 010 Bar Academy gedeeld, waarbij samenwerking met en opleiden in de praktijk centraal staat.

Robert Merkx, directeur van de Zadkine Veiligheidsacademie, benadrukte het belang van het opleiden van mensen voor de veiligheidssector tijdens zijn presentatie aan de minister. De convenanten die Zadkine heeft gesloten met Defensie en de Politie zorgen niet alleen voor onderwijs dat aansluit op de huidige behoeften, maar ook voor de benodigde stageplaatsen, zodat studenten in de praktijk kunnen worden opgeleid. Robert Merkx introduceerde de nieuwe 010-academy opleiding Havenbeveiliging en het nieuw opgerichte Practoraat Orde & Veiligheid. Een practoraat is een onderzoeks-, expertise- en innovatieplatform binnen het MBO. Practoraten krijgen steeds meer betekenis en impact binnen het middelbaar beroepsonderwijs. Praktijkgericht onderzoek kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de vernieuwing van ons beroepsonderwijs en het stimuleren van de onderzoekende houding bij docenten en studenten.

Na de presentaties gaf de minister aan dat hij aangenaam verrast was en geïnspireerd was geraakt door de concrete informatie en voorbeelden die hij had ontvangen. Uiteraard werd er ook een kijkje genomen in het unieke vliegtuig van Zadkine, een voorbeeld van praktijkonderwijs op zijn best. Daarnaast dienden de andere praktijkruimtes als een bron van inspiratie voor de delegatie.

Het bezoek van de minister werd afgesloten in de brasserie, waar het gezelschap uiteraard werd bediend door de studenten onder andere van de 010 Bar Academy.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan