Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Defensie en ROC’s breiden samenwerking in VeVa-opleiding uit

  • Rotterdam, 13 juni 2023, 11:52
  • Geschreven door Redactie

Defensie breidt de samenwerking met 21 regionale opleidingscentra (ROC’s) uit. Bij de ROC’s kunnen mbo-studenten op dit moment al de opleidingen Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) volgen. Staatssecretaris Christophe van der Maat en Firda-bestuurder Remco Meijerink, namens de 21 ROC's, hebben maandag 12 juni in Huis ter Duin hun handtekening onder het convenant gezet.

Defensie en de ROC's hebben afgesproken het huidige aantal van 2.300 studenten per jaar te laten groeien. Dit moet een forse bijdrage leveren aan het invullen van de vele vacatures bij Defensie.

Het gaat binnen het nieuwe convenant niet alleen om de instroom van nieuw personeel. Ook door- en uitstromend personeel kan voortaan maatwerk krijgen bij een van de ROC’s, bijvoorbeeld in opleidingen om zich verder te ontwikkelen of die aansluiten op een nieuwe functie op de civiele arbeidsmarkt.

Door opleidingen ‘samen’ te verzorgen, worden studenten, burgers en militairen voorbereid op verschillende banen binnen en buiten Defensie.

Defensie werkt al geruime tijd samen met de ROC’s. Binnen de VeVa-opleiding kunnen leerlingen die van het vmbo komen, worden voorbereid voor een baan bij de krijgsmacht. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van grondoptreden, beveiliging of techniek, maar ook in de zorg of op maritiem gebied. Jaarlijks schrijven landelijk circa 2.300 studenten zich in voor een opleiding die naar Defensie leidt, 1.000 hiervan gaan uiteindelijk bij Defensie aan de slag.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan