Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Beleggen: alleen met geld dat je kan missen en wat je niet morgen nodig hebt”

  • Rotterdam, 23 mei 2023, 15:44
  • Geschreven door Redactie

AFM Zadkine week van het geld Laura van Geest

Op maandag 22 mei gaven Laura van Geest, de bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), en Raouf Naipal, toezichthouder Retail Beleggen bij de AFM, een leerzame gastles genaamd "Beleggen en speculeren" aan de studenten van de Zadkine 010 E-Com Academy. Deze bijzondere gebeurtenis vond plaats in het kader van de Week van het Geld, een initiatief dat zich richt op het vergroten van het financiële bewustzijn en de vaardigheden van jongeren. Ongeveer 70 studenten namen deel aan de interactieve sessie.

De opzet van de les bleek bijzonder effectief te zijn, omdat het de studenten de mogelijkheid bood van de deskundige gastsprekers en van elkaar te leren over onderwerpen, variërend van beleggen tot cryptocurrency. De nadruk lag niet alleen op het begrijpen van de kansen die deze financiële instrumenten bieden, maar ook op het identificeren en aanpakken van mogelijke risico's en valkuilen. De interactieve aanpak zorgde voor een dynamische uitwisseling van kennis en ervaringen, waardoor de studenten waardevolle inzichten konden opdoen over sparen, beleggingsmogelijkheden en cruciale voorzorgsmaatregelen die ze in acht moeten nemen bij hun financiële beslissingen. Na afloop van de les waren de studenten erg enthousiast en wilden ze maar al te graag met Laura van Geest en Raouf Naipal op de foto.

Het initiatief van de AFM beperkt zich echter niet tot deze enkele gastles. Dit jaar alleen al heeft de AFM, in samenwerking met een team van 39 collega's, maar liefst 65 gastlessen verzorgd op diverse mbo-instellingen, waarbij in totaal bijna 1.400 studenten werden bereikt. De AFM hecht veel belang aan het helpen van jongeren bij het vergroten van hun financiële bewustwording en vaardigheden door middel van persoonlijke interactie met jongvolwassenen. Door rechtstreeks met studenten in gesprek te gaan ervaart de AFM welke uitdagingen studenten vandaag de dag op financieel gebied ervaren.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan