Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

20 April: Vierde editie van de Rotterdamse mbo-hbo zorg & techniek hackathon

  • Rotterdam, 18 april 2023, 10:19
  • Geschreven door Redactie

Op donderdag 20 april a.s. gaat de vierde editie van de Rotterdamse mbo-hbo zorg & techniek hackathon van start op de locatie Benthemplein bij Zadkine. Tijdens deze hackathon komen ruim 100 studenten van Albeda Zorgcollege, Techniek College Rotterdam, Zadkine Gezondheid Welzijn & Sport College (opleiding VIG/VP) en Hogeschool Rotterdam in 10 groepen bij elkaar om oplossingen aan te dragen voor actuele real life vraagstukken vanuit de zorg waar technologie een mogelijke oplossing kan bieden. Dat doen ze op een manier waarbij er vaak andere oplossingen ontstaan dan in eerste instantie wordt verwacht. Ze doen dat in verschillende stappen verdeeld over vijf sessies. Aan het einde worden alle ideeën gepresenteerd voor een vakjury.  Het beste idee mag vervolgens verder uitgewerkt worden.
  

Hackathon Zorg en Technologie 2.0 
Een hackathon is een workshopachtige activiteit waarin in kleine groepjes creatieve oplossingen voor alledaagse problemen worden bedacht én uitgewerkt. Er wordt gewerkt vanuit een 'Hoe kunnen we ……' vraag. Het resultaat is bijvoorbeeld een prototype of een proefmodel dat aan het eind van de activiteit gepresenteerd wordt voor een jury. In totaal zijn er vijf sessies. Tijdens de eerste sessie gaan de groepen aan de slag met de probleemdefiniëring. Tijdens de andere sessies gaan de studenten aan de slag gaan met het genereren van ideeën. Het beste idee wordt verder uitgewerkt en op de laatste sessie gepresenteerd aan de jury.    

Vakjury 
Aan deze editie werken Antes Parnassia Groep, DSW, Franciscus Gasthuis & Vlietland, ZIA (Zorg Innovatie Academie) en Lelie zorggroep mee. Zij leveren ook afgevaardigden voor de vakjury. De dag wordt voorgezeten door Onno Helder (senior zorgonderzoeker en verpleegkundige Erasmus MC-Sophia). 

Samenwerken 
​Studenten werken samen met studenten van andere opleidingen én scholen. Dat is natuurlijk best spannend zo bij de start van de hackathon maar juist door de diverse samenstelling van de groep, wordt het onderwerp van verschillende kanten belicht en is de kans op een goede oplossing groter. Ze leren van elkaar en worden geïnspireerd om multidisciplinair samen te werken. Waarbij het heel mooi is dat we zorg én technologie samen onder de aandacht brengen. 

Aan de voorbereiding van de hackathon hebben studenten van het Techniek College Rotterdam al een mooie bijdrage geleverd. Zij hebben diverse materialen gemaakt die gebruikt zullen worden tijdens de dag: pennenbakken, tafelkaarten en ook aan de prijsuitreiking is gedacht!  

Vind je het leuk om een kijkje te komen nemen, dan ben je van harte welkom tussen 9.00-17.00 uur op het evenementenplein op het Benthemplein.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan