Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Studenten 010 E-Com Academy nemen deel aan hackathon 'Websitescan'

  • Rotterdam, 04 april 2023, 14:03
  • Geschreven door Redactie

Zo’n 70 studenten van Zadkine, Albeda, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Techniek College Rotterdam gingen op woensdag 29 maart en donderdag 30 maart aan de slag met 13 ondernemers op het gebied van sport, retail en zakelijke markt.  Aangevuld met een gastcollege online marketing van FRMWRK en een workshop GPT/CEO van de host Robert Rijsaard vormden dit dé ingrediënten voor de hackathon ‘website scan’ van Digiwerkplaats Rijnmond die vandaag plaatsvond bij Hogeschool Rotterdam. En wat een samenwerking tussen de onderwijspartners!  

De studententeams van Zadkine, Albeda, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Techniek College Rotterdam stelden in twee dagen hun adviesrapport op en presenteerden dit aan de ondernemers. De ondernemers waren positief verrast over de tips en het adviesrapport. Ondernemers kunnen direct aan de slag met de verbeteringen van hun website. En de studenten zijn weer nieuwe ervaringen rijker. 

Digiwerkplaats Rijnmond is een samenwerking tussen diverse beroepsonderwijs, mkb-netwerken en lokale, regionale en landelijke overheidspartners voor de regio. Studenten van InHolland (Incollab), Hogeschool Rotterdam, InHolland, Techniek College Rotterdam, Albeda en Zadkine adviseren mkb-ondernemers in de regio over digitalisering in hun bedrijf: onder andere over online sales, online en social marketing, web ontwikkeling, programmeren, privacy & security, cloud engineering én het digitaliseren van administratieve bedrijfsprocessen.  
 
De digitale werkplaats ontwikkelt digitale vaardigheden van ondernemers en is tegelijkertijd de kweekvijver voor de regio om te groeien naar een meer integraal onderwijs. Dit bevordert de doorstroom, maakt samenwerking tussen opleidingsniveaus mogelijk en kan zorgen voor een betere aansluiting met het onderwijs. 
 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan