Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Minister Bruins Slot in gesprek met ‘eerstekeerstemmers’ van Zadkine

  • Rotterdam, 12 maart 2023, 16:02
  • Geschreven door Redactie

Op woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Staten verkiezingen en Waterschapsverkiezingen. Om mbo-studenten te informeren over de verkiezingen en te motiveren om te gaan stemmen doen we in aanloop naar die datum verschillende activiteiten met onze studenten.

Zo namen 250 studenten van Zadkine  op 8 maart deel aan de theatershow van De Kiesmannen. Dit werd de tweede keer dat de Kiesmannen een spetterende verkiezingsshow voor onze studenten verzorgden. De Grote Verkiezingsshow van de Kiesmannen heeft één duidelijk doel: zoveel mogelijk jongeren naar het stemhokje krijgen. Want helaas gebeurt dit nog veel te weinig. Terwijl het zo belangrijk is dat de stem van de jonge generatie wordt gehoord.

Aansluitend vond de finale van het MBO Debat 010 plaats in de studio van het Grafisch Lyceum. Het MBO Debat 010 is een initiatief van de Rotterdamse Gemeenteraad, speciaal gericht op MBO-studenten in Rotterdam. Zes Zadkine studenten namen deel aan deze debatten en zijn in de prijzen gevallen. 

Op maandag 13 maart zijn onze studenten onderdeel van het Lijsttrekkersdebat op de Erasmus Universiteit Rotterdam.                 

Tot slot op de verkiezingsdag zelf, woendag 15 maart, gaat Minister Bruins Slot in gesprek met ‘eerstekeerstemmers’ van Zadkine op het Verkiezingsfestival dat ProDemos en NJR (Nationale Jeugdraad) organiseren bij Zadkine in Rotterdam. Zij maakt een rondgang over het festivalterrein en gaat in gesprek met studenten die voor de allereerste keer mogen stemmen.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan