
Uitnodiging Masterclasses: Let’s change the face of food waste
Binnen het projectteam ‘Let’s Change The Face Of Food Waste’ (LCTWOFW), is één van onze doelen het tegengaan van voedselverspilling. Samen maken wij studenten, docenten en mkb-medewerkers bewust van dit maatschappelijk probleem zodat ze zich hier ook naar gaan handelen.
Wij organiseren daarom een aantal interessante masterclasses. Verschillende gastsprekers nemen je mee in de wereld van voedselverspilling en behandelen actuele onderwerpen als circulaire economie en reststromen.
Voedselverspilling is een belangrijk wereldwijd probleem waar veel landen mee te maken hebben. Volgens de stichting Samen Tegen Voedselverspilling is het reduceren van voedselverspilling de beste oplossing om het opwarmen van de aarde tegen te gaan. Een derde van alle wereldwijde broeikasgassen ontstaat namelijk in de voedselketen.
Programma:
Masterclass 1 - Voedselverlies en -verspilling theorie
Gastspreker: Junion Hanenberg
Datum: donderdag 23 maart
Masterclass 2 - Voedselverspilling in de professionele keuken*
Gastspreker: Vojtech Vegh
Datum: woensdag 29 maart 2023 (voor iedereen toegankelijk), vrijdag 31 maart 2023 (voor docenten) en donderdag 30 maart 2023 (voor mkb-medewerkers/ horecamedewerkers)
Masterclass 3 - Circulair supply chain
Gastspreker: Gerwin Zomer, Lorna James
Datum: donderdag 13 april 2023 van 19:00 tot 22:00 uur
Masterclass 4 - Elimeneren van verspilling in processen
Gastspreker: Marcel Seijner
Datum: dinsdag 9 mei 2023 van 19:00 – 22:00 uur
Masterclass 5 - Duurzame verpakkingen
Gastspreker: nog onbekend
Datum: nog onbekend
Masterclass 6 - Circulaire economie
Gastspreker: Docent Hogeschool Rotterdam
Datum: Nog onbekend
*De masterclass Voedselverspilling in de professionele keuken is voor medewerkers uit het mkb niet gratis.
Masterclasses
De masterclasses zijn gericht op studenten en docenten. Ook medewerkers uit de mkb-branche zijn meer dan welkom. De workshops vinden plaats op Hogeschool Rotterdam Deelname is gratis. Let op: De masterclass ‘Voedselverspilling in de professionele keuken’ van topkok Vojtech Vegh is voor het mkb niet gratis.
Meld je aan
Ben je docent, student of mkb’er en wil je meer weten of deze masterclasses of wil je je aanmelden? Klik dan op deze link. Neem voor meer informatie contact op met Junion Hanenberg via info@intelligentfood.nl.