Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Informatie voor studenten: bestellen leermiddelen en Studers

  • Rotterdam, 27 februari 2023, 09:48
  • Geschreven door Redactie

Zoals eerder bekend gemaakt, is Studers gestopt in Nederland met het leveren van lesmaterialen. Dat betekent dat je daar geen nieuwe bestellingen kan doen. De (meeste) vragen over Studers hebben we voor je op een rijtje gezet. Je antwoord staat er vast en zeker bij!

Hoe kan ik toch leermiddelen bestellen? Voor het bestellen van leermiddelen heb allereerst je Leermiddelenlijst nodig en de ISBN nummers van de boeken/ licenties.

Waar kan ik de lijst met leermiddelen en de ISBN nummers vinden voor mijn opleiding? Studers is gestopt met het leveren van lesmaterialen. Je kan daar geen nieuwe bestellingen doen. Wel kan je hier nog de Leermiddelenlijst vinden (het overzicht van leermiddelen die je nodig hebt voor je opleiding bij Zadkine). Bij ieder boek of licentie staat een ISBN nummer. Met dit nummer kan je ook bij andere aanbieders het boek/ licentie bestellen.

Wat is een ISBN nummer? ISBN staat voor International Standard Book Number. Het is een unieke identificatie waarmee een uitgave vindbaar is bij (online) boekhandels en bibliotheken. Via dit nummer kun je ook de uitgever achterhalen.

Ik heb al leermiddelen besteld, hoe moet dat nu? Studers doet er alles aan deze bestellingen alsnog te leveren. Als dat niet lukt ontvang je automatisch je geld terug. Als je geen leermiddelen hebt ontvangen en je hebt geen geld teruggekregen, neem dan contact op met je mentor.

Zijn de licenties van mijn leermiddelen nog wel geldig? De digitale licenties die al zijn uitgereikt, zijn en blijven beschikbaar via Liquid. Werkt iets niet, dan kan je dit melden op de gebruikelijke wijze (melding bij de service desk)

Waar kan ik nu mijn leermiddelen bestellen? Je kan bij verschillende bedrijven de (meeste) leermiddelen gewoon bestellen. Hiervoor heb je wel de leermiddelenlijst en de ISBN nummers nodig. Bestel met je schoolaccount niet met je privé account!

Bijvoorbeeld bij  Bol.com. Via een tool kan je meerdere leermiddelen in een keer vinden en bestellen. Let op: soms staat op Bol.com dat het product niet leverbaar is. Dit wil niet zeggen dat het leermiddel ‘uitverkocht’ is, maar dat Bol.com deze niet kan leveren. Bestellen via de webshop van de uitgever of een van de websites hieronder is dan meestal wel mogelijk.

Ook kan je je leermiddelen bestellen bij www.studiebijdehand.nl. Het leuke van deze website is dat je als student 5% korting krijgt wanneer je meer dan 2 boeken tegelijk bestelt.

Of op de website van Boekhandel Donner (een Rotterdamse boekwinkel). Ook hier zijn de (meeste) boeken te vinden en te bestellen.

Hoe werkt het ontvangen van digitale leermiddelen op deze websites? Vaak krijg je van de uitgever informatie over hoe de licentie te activeren met een voucher of een activatielink. Bestel met je schoolaccount, dan kan de school je in de toekomst beter helpen.

Hoe gaat het bestellen van leermiddelen volgend schooljaar?  Dat weten we nog niet 100% zeker. Daar hopen we snel meer over te kunnen vertellen. We houden jullie daarvan natuurlijk op de hoogte via het Studentenportaal.  

Ik heb bij Studers betaald voor excursies. Ben ik nu mijn geld kwijt?  Betalingen die zijn gedaan aan Studers voor excursies, ben je niet ‘kwijt’. Je hebt betaald en daarmee heb je aan je verplichting voldaan. Studers en Zadkine rekenen dat met elkaar nog af, maar daar heb je als student geen last van.

Ik moet nog iets betalen aan Studers. Doe ik dat nu wel of niet?  Moet je nog iets betalen aan Studers, wacht daar even mee totdat je bericht krijgt van Zadkine. Mogelijk vragen we je om rechtstreeks aan ons te betalen

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan