Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Examens studenten Zadkine en staking OV: informatie voor studenten en ouders

  • Rotterdam, 21 februari 2023, 13:00
  • Geschreven door Redactie

Op woensdag 22 februari en vrijdag 24 februari is er een landelijke OV-staking van het streekvervoer. De tram en de metro rijden wel in Rotterdam. Ook de treinen van de NS rijden gewoon volgens dienstregeling. Check wel voor de zekerheid de reisplanner van de RET of de reisplanner 9292.

Maatregelen m.b.t. examinering:

In verband met de landelijke stakingen van het streekvervoer op woensdag 22 en vrijdag 24 februari zal er soepeler worden omgaan met de regels examinering. De examens gaan wel zo veel mogelijk gewoon door.

Te laat voor het examen?

Als een kandidaat te laat komt, meldt deze zich bij de afnameleider/surveillant en vraagt of hij/zij nog toegelaten kan worden. (Dit moet wel kunnen in verband met de planning want de examens moeten dan ook uit kunnen lopen, omdat de kandidaat wel de hele examentijd nodig heeft.) Als het niet mogelijk is, dan wordt de naam van de kandidaat genoteerd. De afnameleider geeft de namen van deze kandidaten door aan de examencommissie en de examencommissie geeft toestemming om de kandidaat opnieuw op een ander moment in te plannen voor het examen.

Kandidaat kan door de staking niet op de examenlocatie komen?

Kandidaten die door de OV-staking de examenlocatie niet kunnen bereiken, behouden hun gelegenheid. De namen worden doorgegeven aan de examencommissie. De kandidaten worden door de examencommissie in staat gesteld een nieuwe afspraak voor het examen te maken. Het examen wordt opnieuw ingepland op een nieuwe datum. 

Stage

Als een student niet in de gelegenheid is om naar de stage te komen, dan is het belangrijk dat de student hierover afspraken maakt met de praktijkbegeleider van school en het stagebedrijf. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan