Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Rotterdam Academy: samen kunnen we nog zoveel meer.

  • Rotterdam, 23 januari 2023, 16:58
  • Geschreven door Redactie

Afgelopen donderdag stond geheel in het teken van samenwerking bij Rotterdam Academy. Het College van Bestuur van de samenwerkingspartners Zadkine, Albeda en Hogeschool Rotterdam en een selecte groep medewerkers, kwamen na een lange tijd voor het eerst weer fysiek samen op Museumpark om de samenwerking te vieren.

Inzoomend op vijf thema’s die voor deze unieke samenwerking van belang zijn -‘doorlopende leerlijnen’, ‘gezamenlijke projecten’, ‘kennisdeling’, ‘naamsbekendheid’ en ‘uitstroom mbo/instroom Ad’ - werden de successen gevierd en werd er gezamenlijk gekeken naar mogelijke verbeteringen met een blik gericht op de toekomst. Eén succes was heel duidelijk: de wil en het enthousiasme om samen te werken. Op alle niveaus.

De middag die tot doel had samen te streven naar een gezamenlijke visie op de verdere ontwikkeling van het Associate degree-onderwijs en te proosten op onze samenwerking, werd geopend door de leden van het College van Bestuur: Simone Fredriksz van Albeda, Jan Lokker van Zadkine en Ron Bormans van Hogeschool Rotterdam. De honneurs van Bert Reul, directeur van Rotterdam Academy, die door ziekte helaas niet aanwezig kon zijn, werden waargenomen door Chantal van der Putten, die ons allen het Rotterdam Academy community gevoel meegaf. Onder het motto ‘samen kunnen we nog zoveel meer’ werd er vervolgens in kleinere groepen gekeken naar waar nog mogelijke kansen liggen. 

Over Rotterdam Academy

Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Albeda, Zadkine en Hogeschool Rotterdam. Een unieke samenwerking, die zorgt voor een goede overgang van mbo naar hbo. Rotterdam Academy is een opleidingsinstituut binnen Hogeschool Rotterdam en biedt hoger beroepsonderwijs met een persoonlijke, praktijkgerichte aanpak. Studenten volgen een tweejarige opleiding op hbo-niveau, zowel voltijd als deeltijd, waarmee zij het internationaal erkende Associate degree-diploma behalen (niveau 5). Meer informatie over Rotterdam Academy en de Associate degree-opleidingen is te vinden op rotterdamacademy.nl.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan