Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Zadkine in het nieuws: Eindejaarcadeau in het NOS journaal

  • Rotterdam, 14 december 2022, 10:07
  • Geschreven door Redactie

Zadkine in het NOS journaal

Op dinsdag 13 december kwam het NOS journaal op bezoek bij Zadkine op het Benthemplein. Zij maakten een item over studenten die steeds vaker te maken krijgen met armoede door de hoge inflatie en de energiecrisis. Ons eindejaarsgeschenk voor studenten wordt gezien als een positief extraatje voor onze  studenten. 

"We zien dat uitwonende studenten het enorm moeilijk hebben, en een deel van de thuiswonende ook'', zegt Jethro Bos, directeur van het Zadkine Startcollege. "Er is ook verborgen armoede. Dan ziet het er aan de buitenkant goed uit, maar heeft een student in de pauze geen eten bij zich en geen geld om iets te kopen.''

Om alle studenten een steuntje in de rug te geven, krijgen zij deze week van Zadkine twee cadeaubonnen. Die kunnen ze onder meer op school inwisselen voor een knipbeurt op de kappersopleiding of een gebitscontrole door studenten van de opleiding tot tandartsassistent. Een cadeaubon is ook goed voor een driegangenmenu van de koksopleiding.

Want een extraatje in deze tijd is meer dan welkom! Dat het extraatje welkom is bleek ook uit de verhalen van de studenten en collega Jethro Bos, die vandaag voor de camera aan het woord kwamen. Het sluit ook goed aan bij het bericht van de NOS over financiële steun voor studenten. 

Voor het terugkijken van een van de uitzendingen:  NOS journaal 20.00 uur ; NOS journaal 18.00 uur Het item was ook te beluisteren op NOS Radio 1 en te zien op NOS stories en online te lezen. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan