Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Feyenoord en Rotterdamse schoolinstellingen verlengen samenwerking

  • Rotterdam, 14 december 2022, 09:24
  • Geschreven door Redactie

Feyenoord en de vier Rotterdamse onderwijsinstellingen Zadkine, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Albeda zijn erin geslaagd om het afgelopen schooljaar meer dan vijfhonderdvijftig studenten een stageplaats of stageopdracht bij Feyenoord te geven. Reden genoeg om de overeenkomst tussen alle partijen met drie jaar te verlengen.

De contractverlening werd dinsdagmiddag in de Perszaal van De Kuip ondertekend. We zijn drie jaar geleden begonnen met driehonderd studenten en nu zijn het er dus meer dan vijfhonderdvijftig. Binnen de hele club vinden de studenten een leerzame stageplaats,’ vertelt Patrick Pronk, coördinator stages van Feyenoord, enthousiast. “Zij lopen stages op verschillende afdelingen. Zowel bij onze maatschappelijk projecten, als in de horeca of op de afdeling marketing. De stages variëren in lengte van tien weken tot een heel schooljaar.’

Ontwikkelen binnen de club
De studenten komen van de verschillende opleidingen van de onderwijsinstellingen. Leeftijden en opleidingsniveaus verschillen ook, maar één ding hebben ze gemeen: zij krijgen bij Feyenoord de kans om aan hun ontwikkeling te werken. Veel studenten hebben een verkeerd beeld van Feyenoord. De club is meer dan alleen voetbal. Er is een aparte vacaturepagina en een video gemaakt om de studenten een beter beeld te geven.

Toekomstperspectief bij Feyenoord
Volgens Patrick Pronk zijn de stages en opdrachten van de studenten doelgericht. ‘Zij krijgen geen fictieve opdrachten, maar gaan echt voor de club aan de slag. Mooi om te zien is dat steeds meer studenten na hun stage bij Feyenoord blijven werken. Zo leiden we ook onze eigen collega’s op,’ besluit hij.

Vanuit Zadkine zijn, van de studenten die dit jaar aan de slag zijn bij Feyenoord, de meeste studenten afkomstig van het College Gezondheid, Welzijn & Sport (Sport & Bewegen, Maatschappelijke Zorg, Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening en Pedagogisch Werk) en het Start College (Horecamanagement- en Horecavakopleidingen). 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan