Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Drie keer goud, twee keer zilver en één keer brons voor Zadkine

  • Rotterdam, 17 november 2022, 15:22
  • Geschreven door Redactie

Zadkine winnaars vakwedstrijden van Association Européenne des Écoles d'Hotellerie et de Tourisme (AEHT)

Tijdens de internationale vakwedstrijden van Association Européenne des Écoles d'Hotellerie et de Tourisme (AEHT), Senigallia in Italië, is Zadkine maar liefst vijf keer in de prijzen gevallen. Omar Ringeling, Femke Korevaar en Simon Willemse wonnen een gouden medaille in de categorieën Hospitality management, Wine Service en Restaurant Service. Zilver was er voor David Hadziantoniou voor het onderdeel Culinaire Arts en student Morris van Gemeren wist de bronzen plak te bemachtigen bij het onderdeel Strategic Thinking. 

AEHT is een congres waar ongeveer 50 Europese hotelscholen uit zo’n 25 landen aan deelnemen aan 10 verschillende wedstrijden. Tijdens de wedstrijden werden de studenten gekoppeld aan studenten van andere landen en werden ze door een internationale vakjury beoordeeld op hun vaardigheden en samenwerking. Zadkine deed mee aan negen disciplines: Barista, Cocktails, Decathlon, Front Office, Restaurant Service, Tourist Destination, Hospitality Management, Wine Services en Strategic Thinking.

Internationale ervaring
Vijf medailles is een prachtige score. Maar de winst is niet het enige dat telt voor Zadkine. Zo zegt Perry van Milt, directeur van de colleges Horeca en Travel & Leisure:

“Wij vinden het belangrijk dat onze studenten de beste kansen krijgen. Een kans op het behalen van een diploma en het vinden van een mooie baan. Het deel kunnen nemen aan nationale en internationale vakwedstrijden waar onze studenten kunnen excelleren is zeker ook een kans. Op die manier halen wij het beste uit onze studenten.”

Horecadocent Henny Helsemans vult hem aan: “Tijdens zo’n wedstrijd als AEHT doen onze studenten veel internationale ervaring op. Er worden niet alleen vriendschappen gesloten, maar onze studenten komen ook in aanraking met bedrijven en bouwen zo ook een internationaal netwerk op. En dat is iets wat wij vanuit Zadkine enorm stimuleren.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan