StudieMatch
Zoeken
Menu

Zadkine neemt deel aan MBO Debat 010

  • 09 februari 2022, 09:25
  • Geschreven door Webredactie

Op 16 maart 2022 vinden gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor deze verkiezingen heeft de gemeenteraad van Rotterdam MBO’s als focuspunt benoemd. De raad wil jongeren van het MBO te betrekken bij de verkiezingen en op die manier het MBO en praktijkonderwijs onder de aandacht te brengen.

Om de leerlingen van MBO scholen in Rotterdam kennis te laten maken met Rotterdamse politiek en bestuur, hun interesse voor (betrokken) burgerschap verder aan te wakkeren, de ontmoeting met de gemeenteraad te bevorderen en het MBO en praktijkonderwijs in brede zin onder de aandacht te brengen, is het programma MBO Debat 010 van start gegaan.

Middels een kick-off op de vijf MBO scholen worden leerlingen geïnformeerd en geënthousiasmeerd over het traject. De eerste kick-off heeft afgelopen maandag 24 januari plaatsgevonden. In februari volgen de leerlingen lessen over burgerschap, politiek en debatteren, waar naast de theorie ook debatteren in de praktijk wordt gebracht. De zes beste debaters per school worden als afgevaardigden op 24 februari en 7 maart klaargestoomd door Victor Vlam voor de finale in de week voor de verkiezingen.

MBO Debat 010 is een initiatief van de Gemeenteraad Rotterdam, in samenwerking uitgevoerd door Stichting LOKAAL en de griffie Rotterdam en in samenwerking met HMC, STC, Albeda, Grafisch Lyceum en Zadkine.