StudieMatch
Zoeken
Menu

Corona-update 25 januari 2022

  • 25 januari 2022, 20:32
  • Geschreven door Webredactie

Vanavond was er weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Daarin heeft het kabinet onder meer bekend gemaakt dat vanaf morgen (woensdag 26 januari) o.a. de horeca, de bioscopen en de pretparken weer open gaan. Dat is natuurlijk mooi nieuws, zeker ook voor onze studenten die stage lopen in deze sectoren.

Ook werd bekend dat de quarantaineregels op scholen vanaf morgen veranderen:

  • Studenten onder de 18 jaar die contact hebben gehad met iemand die positief getest is op corona hoeven vanaf morgen niet meer thuis in quarantaine te blijven. Zij mogen gewoon naar school komen. Tenzij ze klachten hebben. In dat geval blijven ze thuis en laten zich testen.
  • Studenten van 18 jaar of ouder die contact hebben gehad met iemand die positief getest is op corona blijven wel thuis in quarantaine. Zij mogen niet naar school komen, tenzij ze al een boosterprik hebben gehad, of recent corona hebben gehad.

Meer informatie over de nieuwe quarantaineregels is te vinden op de website van de Rijksoverheid.