StudieMatch
Zoeken
Menu

Huisartsen Voorne-Putten krijgen hulp Zadkine studenten griepprik

  • 18 november 2021, 10:24
  • Geschreven door Webredactie

Een aantal huisartsen op Voorne-Putten heeft ondersteuning gekregen van studenten van het Zadkine Gezondheid Welzijn en Sport College bij het geven van de griep- en pneumokokkenvaccinatie. Door deze samenwerking konden huisartsen hun patiënten in grote getalen en in een kort tijdsbestek vaccineren. Het kostte huisartsen minder tijd en gaf de studenten een mooie praktijkervaring. Zestien huisartsenpraktijken op Voorne-Putten hebben ondersteuning van studenten gekregen. Met de inzet van 94 studenten zijn er 17.380 vaccinaties gezet.

De samenwerking in de regio was al opgedaan bij de COVID-vaccinaties. Door de positieve reacties van zowel patiënten, huisartsen als studenten, is deze samenwerking doorgezet bij de griep- en pneumokokkenvaccinaties. Het enige verschil was dat studenten, naast priklocatie Zadkine, ook op de huisartsenpraktijken hebben ondersteunt.

Vahide Bulut-Altun, huisarts in Hekelingen heeft ondersteuning gehad van een aantal studenten in het Dorpshuis. “Het was fantastisch. We hebben een ontzettend gezellige dag gehad. We hadden door de inzet van de meiden niet de stress en tijdsdruk zoals we altijd hadden. Patiënten waren uitermate tevreden. We willen deze samenwerking volgend jaar zéker weer!”

Voor Zadkine in Spijkenisse was het ondersteunen bij de griepvaccinaties niet nieuw. Zij deden het dit jaar voor de tiende keer. De samenwerking met huisartsenzorggroep Cohaesie en hierdoor de enorme toename van huisartsen is een mooie bekroning op dit jubileum.

De samenwerking tussen Zadkine in Spijkenisse en huisartsenzorggroep Cohaesie is hecht. Het opdoen van praktijkervaring van de studenten is erg belangrijk en de huisartsen kunnen bij dergelijke grote activiteiten ondersteuning goed gebruiken. De studenten zijn immers de verzorgenden en verpleegkundigen van de toekomst.