StudieMatch
Zoeken
Menu

Corona update 17 november 2021

  • 17 november 2021, 14:46
  • Geschreven door Webredactie

Welk nieuws bracht de persconferentie over de corona-maatregelen van afgelopen vrijdag voor het mbo? En wat betekent dit voor Zadkine?

Het demissionaire kabinet kondigde afgelopen vrijdag twee maatregelen aan die Zadkine raken. De maatregelen gaan in gegaan op zaterdag 13 november en gelden in ieder geval tot en met vrijdag 3 december.

Groepsgrootte per ruimte
Er geldt in onder meer het mbo een maximale groepsgrootte van 75 personen, behalve in ruimtes voor tentamens en examens. Dit heeft voor Zadkine gevolgen voor de kantines en andere verblijfsruimten. Er zullen in deze ruimtes 75 zitplaatsen worden gecreëerd. In die ruimtes geldt dat je een zitplaats moet hebben om er te verblijven. Eten en drinken in het lokaal tijdens pauzetijd wordt toegestaan. 

Horeca faciliteiten
De restaurants op de Zadkine-locatie Benthemplein 15 zijn, net als alle andere horeca, tot 20.00 uur geopend voor gasten. Alle gasten die komen eten en drinken krijgen een vaste zitplaats en moeten voor binnenkomst een corona toegangsbewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor alle gasten: dus gasten van buitenaf en voor studenten en medewerkers van Zadkine. Op deze manier volgen wij de landelijke regels voor de horeca en proberen wij een zo veilig mogelijke (leer)omgeving te creëren.

Uiteraard gelden ook nog de eerder aangekondigde maatregelen in het mbo.