StudieMatch
Zoeken
Menu

Securitas en Zadkine verlengen succesvolle samenwerking

  • 14 oktober 2021, 00:00
  • Geschreven door Webredactie

Securitas en de Zadkine Veiligheidsacademie hebben hun succesvolle samenwerking verlengd. In het spiksplinternieuwe opleidingscentrum in het hoofdkantoor in Breukelen tekenden de partijen woensdag opnieuw voor het opleiden van onder andere zij-instromers tot Beveiliger 2. In de opleiding speelt blended learning, een methode die klassikale lessen en digitale leertechnieken combineert, de hoofdrol.

Securitas startte in 2018 als eerste particuliere beveiligingsorganisatie met de opleiding tot Beveiliger 2 in eigen huis. In samenwerking met de Zadkine Veiligheidsacademie. Een fijne samenwerking, aldus directeur Robert Merkx: ‘Onze langdurige samenwerking is een unieke en een fantastische kans om kwaliteit en continuïteit te bieden in het opleiden van een groot aantal medewerkers. Door onze nauwe samenwerking sluit de opleiding naadloos aan op de behoeften van Securitas en de individuele student. Met name de verbinding tussen theorie en de praktijk, waarin onze organisaties de samenwerking vinden op beide locaties, vinden wij waardevol. De slagingspercentages zijn hoog en de studenten zijn enthousiast.’

Nieuwe vorm van onderwijs
Mede door de coronapandemie heeft de opleiding zich snel ontwikkeld. Was de start in 2018 nog puur klassikaal, doordat lessen de afgelopen periode met name online werden gegeven, is de blended vorm voor deze opleiding ontstaan. Door een mix van verschillende leervormen waaronder online en social trainingsmethodes, klassikale activiteiten en praktijklessen is een volledig geïntegreerd lesprogramma ontstaan met de juiste verhouding tussen theorie en praktijk.

Mickey Spier, directeur HR van Securitas is trots op de samenwerking en kijkt ernaar uit om deze voort te zetten. Spier: ‘Docenten van Zadkine Veiligheidsacademie en de Securitas praktijkopleiders trekken samen op om zo tot de beste onderwijskwaliteit te komen. Daarnaast zijn we blij dat we de studenten kunnen ontvangen in ons eigen opleidingscentrum. Op die locatie komen zowel de kernwaarden van Securitas, de bouwstenen van het vak beveiliger, als onze purpose optimaal tot uiting.’

Opleiding Beveiliger
De module die studenten in Breukelen kunnen volgen, betreft de opleiding Beveiliger MBO 2 Crebo 25690 Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) voor volwassenen. De theoretische beveiligersvakken en generieke mbo-vakken worden verzorgd door Zadkine, de praktijktrainingen door praktijkopleiders van Securitas. Deze opleidingen zijn niet alleen geschikt voor jongeren, maar ook voor volwassenen, waaronder zij-instromers.

Fotobijschrift: Directeur Zadkine Veiligheidsacademie Robert Merkx en Mickey Spier, directeur HR Securitas