StudieMatch
Zoeken
Menu

Corona-update 16 september 2021

  • 16 september 2021, 11:04
  • Geschreven door Webredactie

'Er is meer mogelijk vanaf 25 september a.s.' aldus demissionair premier Rutte tijdens de persconferentie van 14 september jl. Wat betekent deze persconferentie voor het mbo en dus voor Zadkine?

Eerder heeft het kabinet al besloten dat er in het mbo, hbo en op universiteiten met ingang van het nieuwe schooljaar geen anderhalve meter afstand gehouden meer hoeft te worden. Met ingang van 25 september komen daar nieuwe versoepelingen bij.

Mondkapje niet meer verplicht
Vanaf 25 september a.s. is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen op de gangen en in alle algemene ruimtes binnen de schoolgebouwen. Reis je met het openbaar vervoer naar locatie? Dan moet je nog wel een mondkapje op als je in de trein, tram, bus of metro zit. In stations en op perrons is geen mondkapje meer nodig.

Groepsgrootte
Ook de maximale groepsgrootte van 75 personen komt per 25 september a.s. te vervallen. Daardoor is er bijvoorbeeld geen beperking meer in het aantal studenten en/of medewerkers dat tegelijkertijd in de kantines op school aanwezig mag zijn.

Daarmee zijn we weer een stap dichterbij bij de vertrouwde situatie van voor de coronacrisis. Wel houden we op advies van de overheid aandacht voor een aantal onderwerpen:

  • Aan studenten en medewerkers wordt ook in het nieuwe schooljaar gevraagd vrijwillig twee keer per week een zelftest af te nemen. De testen blijven gratis beschikbaar via het portaal van het Ministerie van OCW en op de schoollocaties.
  • We zorgen dat onze schoolgebouwen goed geventileerd worden en we behouden de maatregelen op het gebied van hygiëne – zoals de beschikbaarheid van desinfecterende handgel op verschillende plekken in de school.
  • Tot slot zorgen we, in samenwerking met de GGD Rotterdam-Rijnmond, dat onze studenten toegang hebben tot informatie over het corona-vaccin.