StudieMatch
Zoeken
Menu

Zadkine wint samen met 5 andere mbo's prestigieuze BTEC Award

  • 08 juli 2021, 16:56
  • Geschreven door Webredactie

Zadkine heeft, samen met 5 andere mbo-scholen verenigd in de IVS Alliance, een prestigieuze prijs gewonnen: the BTEC Award for International Institution of the Year 2021

De IVS Alliance is de organisatie voor tweetalig BTEC onderwijs in Nederland en wordt gevormd door zes mbo-scholen. Hiervan is Zadkine een van de langst zittende (bestuurs)leden. Door het aanbieden van het tweetalige onderwijs, bieden deze scholen studenten de kans om het internationale BTEC-diploma te behalen. Hiermee kunnen ze werken of studeren in ruim 120 landen wereldwijd, waardoor het mogelijk is een carrière in het buitenland op te bouwen. Het winnen van deze internationale Gold Award en BTEC is een zeer bijzondere prestatie.

Johan Sloesen (Nova College) en Bas de Reus (Zadkine), bestuursleden van de Nederlandse IVS Alliance: “Getting this award is a recognition for all the teachers and students within the Dutch IVS Alliance who cooperate, share and develop together to offer high quality and made to measure BTEC qualifications in an innovative way and hope to keep on doing this for the years to come.”

Innovatief onderwijs
De IVS Alliance heeft de Award gewonnen op basis van de innovatieve manier waarop BTEC wordt toegepast in het onderwijs. Denk aan eigen unieke programma's, pop-up schools en de manier waarop het bedrijfsleven bij het onderwijs wordt betrokken.

Marloes de Vries namens het College van Bestuur van Zadkine: "Onze kanjers van de tweetalige opleidingen van het Business College hebben samen met de Nederlandse collega’s de BTEC Award for International Institution of the Year gewonnen. Als College van Bestuur zijn we ontzettend blij en trots, met name omdat onze mensen zich al ruim 20 jaar inzetten voor kwalitatief hoogwaardig tweetalig onderwijs".

De IVS Alliance
Zadkine is één van de langst zittende (bestuurs)leden van de IVS Alliance. Wij zijn 25 jaar geleden gestart als één van de eerste mbo-scholen in Nederland. Sindsdien zijn we altijd een belangrijke voortrekker geweest. Inmiddels heeft de Alliance meer dan 60 collega's en een kleine 2000 studenten.

De IVS Alliance wordt gevormd door zes mbo-scholen in Nederland: ROC Nova College (Haarlem), Curio (Roosendaal), ROC Amsterdam (Amsterdam en Hilversum), ROC Friese Poort (Sneek), mboRijnland (Woerden) en Zadkine (Rotterdam).