StudieMatch
Zoeken
Menu

Zadkine start 010 Event Academy

  • 05 juli 2021, 22:45
  • Geschreven door Webredactie

In een jaar waarin de evenementenbranche bijna helemaal stil lag is er binnen Zadkine keihard gewerkt om haar evenementenopleiding door te ontwikkelen. In co-creatie met tientallen bedrijven is er een nieuw en innovatief onderwijsconcept neergezet: de 010 Event Academy.

Onderwijs samen met bedrijven
Studenten van deze nieuwe opleiding worden vanaf de start volledig ‘ondergedompeld’ in de Rotterdamse evenementenwereld. Zij doorlopen de opleiding in verschillende bekende stadia (thema’s) in de evenementenwereld, zoals Backstage, Frontstage en Mainstage. Hierdoor leren ze het vakgebied door en door kennen. Bovendien wordt het onderwijs samen met bedrijven aangeboden. Zowel de theorie als de praktijk. En omdat de opleiding modulair is opgebouwd, kan de opleiding te allen tijde flexibel inspelen op ontwikkelingen in de branche en vraagstukken van bedrijven.

Leren zichtbaar maken
Een belangrijk onderdeel van de 010 Event Academy is het uitgangspunt 'belonen, in plaats van beoordelen'. Zo kunnen de studenten verschillende badges verdienen, die ze trots op hun eigen crewjasje kunnen bevestigen. Het jasje krijgen ze bij de start van hun opleiding en dragen ze bij alle evenementen waar ze aan meewerken, zoals bij het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Zo wordt de opleiding goed zichtbaar in de stad en is duidelijk welke prestaties de studenten al hebben neergezet.

Renske Gasper van IFFR: "IFFR is heel blij met de intensieve samenwerking met Zadkine. De 010 Event Academy is een prachtige doorontwikkeling van de bestaande opleiding waarin het festival en de opleiding elkaar nog meer kunnen versterken. Studenten van onder andere de evenementenopleiding zijn nu al op verschillende afdelingen binnen IFFR actief. De kers op de taart is het jaarlijkse filmfestival dat studenten zelf organiseren voor hun medestudenten. Dit event, met een (pre-corona) bereik van 750 bezoekers, is stevig ingebed in het curriculum van de opleiding. We kijken uit naar het nieuwe schooljaar waarin we vol energie kunnen inzetten op nieuwe events en concepten in samenwerking met de 010 Event Academy."