Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

RIF-subsidie voor bijzonder Zadkine initiatief: Beauty & Design Lab

  • 23 april 2021, 15:07
  • Geschreven door Webredactie

Laat jezelf in de watten leggen in het Beauty & Design Lab
Je sieraden laten ontwerpen door een Goudsmid?
Toe aan een metamorfose? Stap straks binnen bij het Beauty & Design Lab
Laat je adviseren over welke sieraden je look compleet maken
Maak jouw nieuwe look compleet met sieraden

Een bijzonder samenwerkingsproject van Zadkine krijgt, mede dankzij de steun van een groot aantal partners uit het bedrijfsleven en het sociale domein, een zogenaamde RIF-subsidie toegekend van het ministerie van OCW.

Met deze financiële steun van het ministerie van OCW kan Zadkine een Beauty & Design Lab ontwikkelen: een creatieve broedplaats waar studenten van het Zadkine Beauty & Fashion College en Vakschool Schoonhoven, met elkaar én met bedrijven uit de branche kunnen samenwerken in een innovatief en duurzaam onderwijsprogramma. Het Beauty & Design Lab wordt zowel een fysieke onderwijslocatie als een online platform.

Maatschappelijke ontwikkelingen
Met het initiatief wil Zadkine ook een brug slaan naar de belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen in haar thuisstad Rotterdam, zoals inkomensongelijkheid en diversiteit. Dat betekent onder meer dat het Beauty & Design Lab zich mede gaat richten op groepen in de stad die weinig tot geen budget hebben voor zaken als kleding en uiterlijke verzorging. Daarnaast moet het Lab een ontmoetingsplek worden voor alle diverse groepen die zich in de stad bevinden.

Regionaal Investeringsfonds mbo
De subsidie is afkomstig van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) mbo van het ministerie van OCW, dat als doel heeft om mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, door hen al tijdens hun studie te laten werken met state of the art-technieken en -methoden.

Partners
Het Beauty & Design Lab kan mede ontwikkeld worden door de samenwerking met en steun van de volgende partners: Brunott Juwelier, het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, de Federatie Goud en Zilver, ELLE Magazine, de Bijenkorf, Clan de Banlieue, Lhc Start bv, MINOIS, SAMURE, Provrex b.v., Treatwell, Everyday People, Dress for Success, Woonstad Rotterdam en Stichting Living Lifestyle, a magazine!

Daarnaast nodigt Zadkine andere bedrijven en organisaties van harte uit om mee te doen met dit bijzondere initiatief. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Judith Metselaar.

Meer informatie over de RIF-subsidie is te vinden op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan