StudieMatch
Zoeken
Menu

Studenten Zadkine gaan samenwerken met ontwerper Richard Hutten

  • 01 maart 2021, 14:40
  • Geschreven door Webredactie

Zadkine gaat samenwerken met de succesvolle ontwerper Richard Hutten. Hutten, een van de boegbeelden van ‘Dutch Design’, gaat de komende weken samen met studenten van Zadkine vijf bijzondere meubelstukken ontwerpen voor de schoolgebouwen van Zadkine.

De samenwerking heeft als doel om studenten meer te betrekken bij de inrichting van de school én om ze ervaring en inspiratie op te laten doen in de samenwerking met een professioneel ontwerper.

De afgelopen periode kon iedere student van Zadkine zich opgeven voor twee speciale workshops, waarvan de eerste a.s. woensdag plaatsvindt in het Rotterdamse atelier van Hutten. In de workshops zal niet alleen de nadruk liggen op ontwerp, maar ook op het gebruik van duurzame materialen – een van de speerpunten in het werk van Hutten. De meubelstukken die ontworpen worden zullen uiteindelijk geplaatst worden in de centrale ruimtes in en om de Zadkine-gebouwen.

Richard Hutten: "Ik verheug me er enorm op om voor en met de studenten van Zadkine een functioneel en duurzaam maar vooral prikkelend ontwerp te maken. Met opdrachtgevers van Tokyo tot Parijs en van New York tot Milaan, vind ik het als echte Rotterdammer heel gaaf dat ik nu ook iets voor mijn thuisstad kan ontwerpen”.

Dennis Cruyen, directeur Facilitair, Huisvesting & Vastgoed Management bij Zadkine: “De samenwerking met Richard sluit perfect aan op onze huisvestingsvisie: we willen dat Zadkine een plek is waar studenten zich thuis voelen en waar we nieuwsgierig zijn naar het talent van onze studenten. We willen inspirerende, duurzame werk- en ontmoetingsplekken creëren. Daarom is het fantastisch dat een boegbeeld als Richard hier samen met onze studenten mee aan de slag gaat.’