StudieMatch
Zoeken
Menu

Corona update 25 februari

  • 25 februari 2021, 20:56
  • Geschreven door Webredactie

Afgelopen dinsdagavond heeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie gegeven. Daarin werd onder meer bekend gemaakt dat iedere mbo-student één dag in de week naar school mag. Ook wordt de avondklok verlengd tot en met 15 maart 04.30 uur.

Het betekent dat iedere student weer één dag per week les op school krijgt. Dat kunnen praktijklessen of examens zijn, maar ook andere lessen of begeleiding op school. 

Vanaf 8 maart
De komende week gaan we alles regelen, zodat iedereen vanaf maandag 8 maart weer één dag op school kan zijn. De rest van de lessen blijven online plaatsvinden. Dus we vragen studenten het rooster goed in de gaten te houden, zodat iedereen op tijd weet wanneer hij of zij op school wordt verwacht.

Let op: de RIVM-maatregelen gelden nog steeds, dus iedereen houdt 1,5 meter afstand van elkaar en draagt binnen onze gebouwen een mondkapje.

Avondklok
Er is meer goed nieuws: praktijklessen zijn vanaf volgende week ook mogelijk na 21:00 uur. De avondklok is wel verlengd tot en met 15 maart, maar studenten die een praktijkles of examen hebben of stage lopen mogen wel buiten zijn om naar school of het stageadres te reizen. Zij moeten wel een 'Eigen verklaring' en andere bewijzen, zoals het rooster en/of de werkgeversverklaring meenemen.