StudieMatch
Zoeken
Menu

Nieuw: versnelde opleiding Onderwijsassistent

  • 11 februari 2021, 10:48

Nieuw: versnelde mbo-opleiding Onderwijsassistent bij Zadkine

In augustus 2021 start de versnelde opleiding tot Onderwijsassistent. Vind je het leuk om met kinderen te werken en heb je minimaal een jaar onderwijs in HAVO 4 gevolgd of een MBO-diploma op niveau 4? Lees dan snel verder.

Maatwerk

De inhoud van de opleiding wordt afgestemd op jouw vooropleiding en kennis. Sandra Goedhart, Opleidingsmanager bij Pedagogisch Werk: ‘heb je bijvoorbeeld net een MBO-diploma op niveau 4 behaald, maar is het lastig om een leuke baan te vinden in jouw richting? Na twee jaar kun jij al je diploma ‘Onderwijsassistent’ halen.

Goede kans op een baan

Na het behalen van je diploma kun je direct aan de slag als assistent van de leerkracht op school of je kunt gaan werken in de kinderopvang. Maar denk ook eens aan doorstuderen. Deze opleiding sluit goed aan op de lerarenopleiding op HBO-niveau en er is veel vraag naar goed opgeleide leraren.