StudieMatch
Zoeken
Menu

Landelijke aanmelddatum verschoven naar 1 mei

  • 29 januari 2021, 10:15

Studiekeuze mbo-opleiding deadline verschoven aanmelden naar 1 mei

Normaal gesproken is de deadline voor het aanmelden bij een mbo-opleiding 1 april. Vanwege de corona-situatie is de uiterste aanmelddatum verschoven van 1 april naar 1 mei. Dit is een landelijk besluit en geldt voor elke mbo-school.

Aanmelden voor 1 mei

De coronasituatie heeft een grote impact op iedereen. Als je op de middelbare school zit dan ga je 'normaal' een locatie in het echt bekijken, op een Open dag of met een meeloopdag of Rondkijkdag. Deze dingen zijn nu allemaal niet mogelijk. Daardoor is het kiezen extra lastig. Daarom heeft het ministerie van OCW besloten de aanmelddatum van 1 april te verschuiven naar 1 mei. Hierdoor hebben toekomstige mbo-studenten net wat extra tijd voor hun studiekeuze.

Waarom aanmelden voor 1 mei?

Aanmelden voor 1 mei zorgt dat er voldoende tijd is voor een goede intake- en plaatsingsprocedure. Het aanmelden voor 1 mei geeft je het recht om te starten bij de opleiding van jouw keuze. Let wel op, er zijn ook opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. Dit zijn numerus fixus opleidingen. Voor deze opleiding kun jij je het beste zo vroeg mogelijk aanmelden, omdat er daar echt maar een beperkt aantal plaatsen zijn.Op de opleidingspagina kun je lezen of het een numerus fixus opleiding is.

Hulp bij studiekeuze?

Zadkine kan jou helpen bij het maken van een studiekeuze. Of je nog geen idee hebt wat je wilt doen, of twijfelt tussen verschillende opleidingen, wij zijn er voor je. Het Studiekeuzecentrum kan je meer informatie geven over het mbo, over Zadkine of samen met jou kijken welke opleiding bij je past. 

Als je nog geen idee hebt wat je wilt doen kun je ook de Studiematch doen. Zo kom je er heel snel achter welke opleidingen bij je passen.

En je kan natuurlijk ook gewoon zelf lekker rondkijken op de website.