StudieMatch
Zoeken
Menu

Corona-update 22 januari

  • 22 januari 2021, 14:21
  • Geschreven door Webredactie

Om het aantal coronabesmettingen verder naar beneden te krijgen geldt er vanaf morgenavond (zaterdag 23 januari) een avondklok in Nederland. Een avondklok betekent dat het verboden is om buiten te zijn tussen 21.00 en 04.30 uur. Dat betekent voor Zadkine dat de praktijklessen die na 19.00 uur ingepland staan op school komen te vervallen. Wat dit voor jouw rooster betekent kun je zien in de Zadkine-app.

Er is een uitzondering voor de al geplande examens: deze mogen wel op school worden afgenomen in de avond. Als student kun je dit aantonen door je rooster en/of de uitnodiging in je Zadkine mailbox te laten zien. Daarnaast moet je in die situatie als student een ingevulde en ondertekende 'Eigen verklaring' kunnen laten zien. Via deze link kun je het formulier downloaden.

Ook is er een uitzondering voor studenten die in de avonduren stage moeten lopen. Deze studenten kunnen via het stagebedrijf een werkgeversverklaring krijgen. Deze is nodig om aan te kunnen tonen dat je voor je werk, als dat nodig is, ook na 21.00 uur buiten mag zijn. Daarnaast moet je ook in die situatie als student een ingevulde en ondertekende 'Eigen verklaring' kunnen laten zien (link naar formulier).

Houd het studentenportaal in de gaten voor alle berichtgeving. Meer informatie over de regels rond de avondklok vind je hier.