Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Studenten in gesprek met minister Kaag

  • 26 november 2020, 11:39
  • Door:   Business

Studenten Zadkine in gesprek met minister Kaag

Ruim 140 eerstejaarsstudenten van de tweetalige opleidingen van het Zadkine Business College gingen dinsdag 24 november in gesprek met minister Sigrid Kaag.

Sigrid Kaag is minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en lijsttrekker D66.  In het kader van 75 jaar vrijheid in Nederland, spraken de studenten en minister Kaag over de waarde van vrijheid en democratie. In verband met de corona maatregelen was dit een online gesprek.

De studenten waren goed voorbereid. Dit bleek uit de vele en leuke vragen. De studenten kwamen om de beurt in beeld om persoonlijk te praten met de minister. Er kwamen veel  verschillende onderwerpen aan de beurt. Zoals de Brexit, subsidie voor buitenlandstage en de persoonlijke ervaring van de minister over haar gecombineerde verantwoordelijkheid in zowel politiek als zakenwereld.

De studenten waren enthousiast over het gesprek met de minister. In een tijd waarin ze hun eigen vrijheid ingeperkt zien, kregen zij de kans om gehoord te worden. Dat de studenten zich veel bezighouden met het corona-virus, lieten zij merken door vragen te stellen, zoals: "Met de corona-lockdown is ons veel vrijheid afgenomen. Wat maakt dat wij vandaag de dag meer vrijheid hebben dan 75 jaar geleden? En: hoe gaat u hier zelf mee om?".

Veel studenten mogen tijdens de komende verkiezingen voor het eerst stemmen. Deelname aan dit gesprek draagt bij aan een stukje bewustwording. Alle studenten schrijven achteraf een verslag over het gesprek.

Achtergrond

In 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar organiseert cultuurcentrum De Balie gesprekken met ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek om een brug te slaan tussen kopstukken uit bestuurlijk Nederland en MBO’ers, tussen jong en oud, tussen randstad en regio.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan