Zoeken
Menu
StudieMatch

Samenwerking Zadkine en Albeda bij praktijkexamens

  • 19 november 2020, 10:08

Ingrid van Steenhoven (links) en Ingrid Tuinenburg (rechts) tekenen de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Op de achtergrond v.l.n.r.: Andrea van der Schoot (Albeda), Diantha Rumahlewan (Zadkine) en Aly Dassen (Albeda)

Voor een zorginstelling of bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk zou het niet uit moeten maken of een student van Zadkine komt of van Albeda. Dat vinden de twee roc’s. Daarom maken studenten van zes zorgopleidingen van Zadkine Gezondheidszorg, Welzijn & Sport College en Albeda Zorgcollege al jaren gebruik van dezelfde praktijkexamens.

Het makkelijker maken voor het werkveld

De eerste samenwerkingsovereenkomst uit 2016 loopt bijna af. Daarom is de samenwerking geëvalueerd. ‘Samenwerken is belangrijker dan concurreren’, zegt Ingrid van Steenhoven, directeur Gezondheidszorg, Welzijn & Sport College bij Zadkine. De evaluatie was meteen een goede aanleiding om de samenwerking te vernieuwen en de examens te actualiseren. Het werkveld is positief over de samenwerking van Albeda en Zadkine rond de examinering. ‘Door praktijkexamens op dezelfde manier af te nemen, maken we het voor het werkveld makkelijker’, zegt Ingrid Tuinenburg, directeur bij Albeda Zorgcollege. Bij de praktijkexamens maken Albeda en Zadkine gebruik van de examens van het Consortium Beroepsonderwijs (kennisnetwerk en examenleverancier).

Op 17 november ondertekenden daarom Zadkine en Albeda de hernieuwde samenwerking bij praktijkexamens.