Zoeken
Menu
StudieMatch

Corona-update 16 oktober

  • 16 oktober 2020, 15:36
  • Geschreven door Zadkine corona-team

“We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, aldus premier Rutte tijdens de persconferentie van afgelopen week. Het kabinet heeft afgelopen dinsdag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die ervoor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Er verandert gelukkig niets voor het onderwijs bij Zadkine. Wel zijn er een aantal onderwerpen die we nogmaals aandacht willen geven.

Herfstvakantie; ga niet naar een land met code oranje of rood
De herfstvakantie staat voor de deur. Bij Zadkine volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid. Conform die richtlijnen raden we vakantie naar ‘oranje en rode gebieden’ sterk af. De overheid adviseert immers alleen naar 'oranje' gebieden te reizen als dat echt noodzakelijk is, dus niet voor vakantie. Voor 'rode' gebieden luidt het advies om er helemaal niet naar toe te gaan. Bekijk hier welk reisadvies de overheid geeft per gebied. 

Klachten? Volg het stappenplan!
Voor studenten met (bijvoorbeeld) verkoudheidsklachten die twijfelen over de volgende stap hebben we een overzichtelijk stappenplan gemaakt. Bekijk het stappenplan.

Mondkapjes 
Binnen Zadkine vragen we nu iedereen al om een mondkapje te dragen tot en met het leslokaal. Alle medewerkers en studenten hebben inmiddels ook een herbruikbaar mondkapje van Zadkine via de post thuis gehad. Het kabinet maakte afgelopen week bekend dat het binnenkort waarschijnlijk verplicht wordt om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Op dat moment wordt het dragen van een mondkapje binnen onze scholen (tot en met het leslokaal) ook verplicht.

Openbaar vervoer  
Voor studenten die naar school gaan verandert er niets qua openbaar vervoer. Zij kunnen dus gewoon gebruik maken van het openbaar vervoer.  

Sportlessen
Vooralsnog gaan alle sportlessen binnen Zadkine gewoon door. Waarbij de regels gelden zoals deze tot nu toe waren: in kleine groepen, zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand en geen contactsporten.

Restaurants Benthemplein gesloten
In navolging op de landelijke maatregel hebben wij ook onze restaurants op het Benthemplein gesloten voor publiek. Omdat de restaurants zijn ingericht voor onze studenten om kookles en serveerles te krijgen zullen de kooklessen worden ingezet als instructieles. De serveerlessen gaan ook door maar dan zal er met elkaar geoefend worden. Hiermee zijn onze restaurants ingezet als ruimtes waar onderwijs zal plaatsvinden.  

Vragen?
Algemene vragen over de corona-maatregelen die Zadkine neemt kan je per e-mail stellen via corona-info@zadkine.nl.

Ten slotte doen we een beroep op iedereen om alle maatregelen die nu zijn aangekondigd ook te volgen. Alleen samen krijgen we corona onder controle!