Zoeken
Menu
StudieMatch

Denk mee over de impact van corona tijdens de Jongerentop010

 • 16 september 2020, 12:00
 • Geschreven door Jongerentop010

500 Rotterdamse jongeren, 50 gesprekken, 5 locaties, 1 vraag: Hoe gaan wij én onze omgeving om met (de gevolgen van) de coronacrisis? De coronacrisis heeft al onze levens ingrijpend veranderd. Op vrijdag 9 oktober gaan 500 Rotterdamse jongeren tussen de 13 en 23 jaar tijdens de Jongerentop010 met elkaar in gesprek over de impact van corona. Jongerentop010 wordt georganiseerd in samenwerking met Zadkine.

You are invited

Op vrijdagmiddag 9 oktober worden vijf hoofdthema's besproken:

 1. Onderwijs
  Door de coronacrisis is de manier van leren en de manier waarop les wordt gegeven compleet veranderd. Wat zijn de gevolgen hiervan voor leerlingen en studenten? Wat doet dit met jouw motivatie? 

 2. Mentale gezondheid
  De coronacrisis zorgt voor grote veranderingen in ons dagelijks leven: we zitten meer thuis, hebben minder sociale contacten en weten niet zeker wat de (nabije) toekomst ons zal brengen. Hoe heb jij deze grote veranderingen ervaren? 

 3. Woonsituatie
  Voor iemand die het thuis al lastig had is de woonsituatie nu nóg heftiger geworden. Elke dag dicht op elkaars lip zitten is voor sommigen heel onprettig of zelfs onveilig. Hoe is deze situatie voor jou?

 4. Maatschappelijke ongelijkheid
  De coronacrisis heeft impact op al onze levens. Maar welke invloed de coronacrisis heeft op dat van jou verschilt per persoon. Heb je het gevoel dat er naar je wordt geluisterd? 

 5. Toekomstperspectief
  Eén ding is zeker, door de coronacrisis is veel onzeker geworden. Kun je bijvoorbeeld nog wel je droombaan vinden na je studie? 

Alle gesprekken die tijdens de Jongerentop010 worden gevoerd resulteren in minstens drie adviezen die door de Rotterdamse jongerenraad Young010 worden uitgewerkt en aangeboden aan het stadsbestuur. Denk jij ook mee? Meld je aan.