Zoeken
Menu
StudieMatch

Frankelandgroep opent speciale leerafdeling voor zorgstudenten Zadkine

  • 01 september 2020, 16:15

Foto: de ondertekening, in het bijzijn van de eerste lichting studenten die vandaag starten op de leerafdeling.

Vanaf deze week kunnen stagiaires van de zorgopleidingen van Zadkine aan de slag op de speciale leerafdeling van de Schiedamse zorginstelling Frankeland. Afgelopen maandag tekenden Zadkine en de Frankeland Groep een samenwerkingsovereenkomst.

De reden voor de samenwerking is het blijvende tekort aan stageplaatsen in de regio Rijnmond. Het is voor zorgstudenten erg belangrijk om ervaring op te doen in de praktijk. Het tekort aan stageplaatsen wordt ook nog eens groter omdat steeds meer leerlingen kiezen voor een zorgopleiding. Een leerafdeling is uniek omdat het een stagevorm is waarbij meerdere studenten tegelijk op dezelfde afdeling starten. De studenten kunnen onder begeleiding van een ervaren team, na een tijdje, de afdeling met elkaar draaien. De 3e en 4e jaar leerling-verpleegkundigen krijgen zo de kans om zich voor een langere tijd als professional te ontwikkelen. En kunnen zo alle kanten van het vak leren kennen.

De begeleiding bestaat uit ervaren zorgmedewerkers en het Leer- en Ontwikkelcentrum van de Frankelandgroep. Op de leerafdeling geeft een vaste docent van het Zadkine Gezondheid, Welzijn en Sport College wekelijks lessen op maat. Op een leerafdeling leren en werken gemiddeld 8 studenten.

Links: Hannie Boudesteijn, opleidingsmanager Zadkine. Rechts: Linda Nijgh, manager Leer- en Ontwikkelcentrum, Frankelandgroep.

Foto: de ondertekening, in het bijzijn van de eerste lichting studenten die vandaag starten op de leerafdeling. Links: Hannie Boudesteijn, opleidingsmanager Zadkine. Rechts: Linda Nijgh, manager Leer- en Ontwikkelcentrum, Frankelandgroep.