Zoeken
Menu
StudieMatch

Corona-aanpak bij de start van het schooljaar

  • Rotterdam, 26 augustus 2020, 15:00
  • Geschreven door Zadkine corona-team

Hoe gaat Zadkine om met het corona-virus?

De zomervakantie zit er al weer op. Helaas was het corona-virus in de vakantie weer volop in het nieuws. Wat kunnen studenten en medewerkers bij Zadkine verwachten in het nieuwe schooljaar? We hebben een aantal zaken op een rij gezet. Zadkine wil jullie ook na de zomervakantie weer een veilige en prettige leer- en werkomgeving bieden. Daarom volgen we alle ontwikkelingen op de voet en nemen we waar nodig extra maatregelen.

Actuele maatregelen rondom corona-virus

Ventilatie gebouwen

Er is de afgelopen weken veel aandacht geweest voor de rol van ventilatie in gebouwen bij verspreiding van het virus. Zadkine heeft de zomerperiode gebruikt om grondig te controleren of alle locaties voldoen aan de actuele eisen van het RIVM voor ventilatie van schoolgebouwen. En dat is gelukkig zo. In al onze gebouwen is er of een goed werkend ventilatiesysteem en / of kunnen de ramen geopend worden.

Mondkapjes

Er is in het nieuws veel aandacht voor het dragen van mondkapjes. In het openbaar vervoer was het al verplicht om een mondkapje te dragen. Voor onze schoolgebouwen geldt dat we onze studenten en medewerkers adviseren om in ieder geval een mondkapje te dragen bij de ingang, in alle gangen en in de trappenhuizen in alle schoolgebouwen.  
Bij de ingang van ieder gebouw zijn er daarom ook mondkapjes aanwezig. Ook krijgt iedere student binnenkort een speciaal Zadkine-mondkapje thuisgestuurd. 

Tijdsblokken

Veel van onze studenten reizen met het openbaar vervoer, daarom hebben we voor de zomer een aantal keer met o.a. de RET om tafel gezeten. Om onnodige drukte in de spits te voorkomen werken we met 3 tijdsblokken voor onze studenten:

  • 09.30 - 13.30 uur
  • 14.00 - 18.00 uur
  • 18.30 - 21.30 uur

Tussen de blokken is er een half uur ruimte voor een veilige wissel. Studenten zien in het eigen rooster wanneer ze voor welke les naar school mogen komen.

Op vakantie geweest naar een land met code oranje of rood?

Studenten die op vakantie zijn geweest naar een land waar het reisadvies oranje of rood was (of oranje of rood werd tijdens de vakantie) moeten dit altijd melden bij hun opleiding. De overheid vraagt mensen die uit deze landen terugkeren om 10 dagen thuis te blijven. Meer informatie vind je op deze informatiepagina van de Rijksoverheid.

Stappenplan besmetting op school 

Als een student of medewerker een (mogelijke) besmetting meldt volgen we een stappenplan op basis van de richtlijnen en adviezen van de GGD Rotterdam-Rijnmond (augustus 2020): 

  • Wij houden ons aan de algemene en Zadkine coronamaatregelen en wijzen anderen er op de afspraken op te volgen.
  • Studenten en medewerkers blijven thuis als zij klachten hebben die passen bij het coronavirus of als een huisgenoot koorts heeft (boven 38ºC) en/of last heeft van benauwdheid. Mensen met klachten kunnen zich laten testen bij de GGD.
  • Bij een negatieve uitslag van een test of wanneer de klachten meer dan 24 uur lang verdwenen zijn mag de student of medewerker weer naar de les-/werklocatie. Als de student/medewerker dringend is verzocht in quarantaine te gaan, moet de student/medewerker ook zonder klachten thuisblijven. 
  • Bij alle mensen met een bevestigde coronavirusinfectie doet de GGD bron- en contactonderzoek. Welke maatregelen op school moeten gelden, en of er meer personen getest moeten worden, is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de GGD.
  • De GGD adviseert ons in die situatie over de verdere handelswijze en over eventuele communicatie met studenten en medewerkers.

Praktische informatie over het nieuwe schooljaar

Alle studenten hebben persoonlijk informatie gekregen over de start van het nieuwe schooljaar. Veel informatie is ook terug te vinden op onze zomerpagina. Algemene vragen over de corona-maatregelen die Zadkine neemt kan je per e-mail stellen via corona-info@zadkine.nl.

Voor ouders van nieuwe studenten

Philippe Raets, voorzitter van het College van Bestuur van Zadkine, heeft een videoboodschap opgenomen. Speciaal om ouders van nieuwe studenten te informeren over ons onderwijs in tijden van corona. De videoboodschap is onderaan deze pagina te zien.

Videoboodschap voor ouders van nieuwe studenten, door Philippe Raets, voorzitter College van Bestuur van Zadkine.