Zoeken
Menu
StudieMatch

Impact van coronavirus op het onderwijs na de zomervakantie

  • 22 juli 2020, 15:00

Wat kunnen studenten bij Zadkine verwachten in het nieuwe schooljaar? We hebben een aantal zaken op een rij gezet.

Update 20 juli 15:00 uur

Kleine groepen, persoonlijke aandacht

Iedere student begint het nieuwe jaar ‘gewoon’ op school. In kleine vaste groepen van maximaal 9 studenten. In een kleine groep is er alle ruimte om elkaar goed te leren kennen. En docenten kunnen daardoor veel persoonlijke aandacht geven. Daarnaast wordt iedere student gekoppeld aan een studieloopbaanbegeleider, die de studenten blijft coachen richting het einddoel: een baan of een vervolgopleiding.

Offline het vak leren, online de theorie

Praktijklessen geven we bij Zadkine zoveel mogelijk offline. Op school dus, in onze praktijklokalen. Daar leren onze studenten alles wat ze moeten weten om het toekomstige vak te kunnen uitoefenen. Daarnaast bieden we de voordelen van online onderwijs. Veel theorielessen en algemene vakken zoals Nederlands en Engels kunnen studenten eenvoudig vanuit huis volgen. Daardoor kunnen zij ook vakken (bijvoorbeeld keuzedelen) van een andere opleiding volgen. Daarmee stellen we onze studenten in staat om zich breder te ontwikkelen, ook buiten het eigen vakgebied.

Ontwikkelingen in de zomerperiode

Uiteraard blijven we alle in- en externe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden. Van ontwikkelingen bij andere ROC’s, bij het voortgezet onderwijs of bij het ministerie van OCW tot aan de signalen van medewerkers en studenten. En passen we ons waar nodig weer aan. Waarbij we ons voornaamste doel nooit uit het oog zullen verliezen: ervoor zorgen dat iedere student zijn of haar periode bij Zadkine afsluit met een baan of vervolgopleiding en terug kan kijken op een geweldige tijd.

Vragen

Veel praktische informatie voor studenten is te vinden op deze pagina’s: