Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Wij stomen je klaar voor een carrière in de hospitality

Marco Hugens en Remco Nefs, beide Studie- en Intake coördinator van de Zadkine Hospitality opleidingen, zijn het er roerend over eens dat ze de mooiste baan hebben die ze zich kunnen wensen. Samen met hun gedreven collega’s stomen ze dagelijks studenten klaar voor een carrière in de hospitality. Het is volgens beide mannen de meest gastvrije omgeving waar je in kunt werken.

Marco Hugens en Remco Nefs, beide Studie- en Intake coördinator van de Zadkine Hospitality opleidingen

Betrokken vanaf het moment van intake

Marco werkt al vijftien jaar bij het opleidingsinstituut in Rotterdam, Remco volgt hem op de voet met dertien jaar. Door de jaren heen hebben ze duizenden studenten begeleid en geholpen in aanloop naar een succesvolle loopbaan. Dat geeft hen nog iedere dag veel voldoening. Remco legt uit: “We zijn eigenlijk betrokken vanaf het moment van intake tot en met het moment dat onze studenten hun diploma behalen. Veel studenten beginnen als jong volwassene aan de opleiding en lopen hier als een echte professional met de juiste kennis en ervaring de deur uit.”

Diploma vergroot je kansen
“Klaar voor de arbeidsmarkt”, vult Marco hem aan. “Een diploma is enorm belangrijk in de hospitality. Het vergroot je kansen en je doorgroeimogelijkheden enorm als je een papiertje op zak hebt.“ Een veelvoorkomende misvatting is dat er soms nog wordt neergekeken op een mbo-opleiding. Dat is echt onterecht volgens Marco. “Er is een enorme diversiteit aan opleidingen, met veel praktische richtingen waaruit je kunt kiezen.  Na het behalen van je diploma kun je direct aan de slag want er is veel werk in onze sector. Maar je kunt ook doorstromen naar hogere niveaus. Een mbo-opleiding vormt ook een goede basis voor een vervolgopleiding op het hbo". “Als mbo-student kies je hoe je wilt leren”, vervolgt hij. “Je kunt ervoor kiezen om voornamelijk les op school te krijgen en één of meerdere stages te volgen met onze bol-opleidingen. Wil je meer praktijkervaring opdoen en direct aan het werk? Dan kan je kiezen voor een bbl-opleiding.”

Gastvrijheid
Maar hoe weet je nou of een carrière in de hospitality iets voor jou is? Gastvrijheid is het credo volgens beide heren. “Dat moet echt in je zitten. En de rest dat brengen we je maar wat graag bij”, legt Remco uit. “Daarbij kun je denken aan zaken als servicegerichtheid, commerciële skills, klachtenafhandeling en vreemde talen. We leren je in ieder geval altijd om je je zo goed mogelijk te verplaatsen in de gast, of klant waarmee je te maken krijgt.”

Persoonlijke ontwikkeling
Tegelijkertijd leer je ook jezelf beter kennen tijdens een opleiding bij Zadkine. Zo vertelt Marco enthousiast over de lesmethode BV-Ik. “We kennen natuurlijk allemaal de vraag: wat wil je later worden? Maar het is veel waardevoller om te kijken waar een student goed in is en hoe je daar optimaal gebruik van kunt maken. We kijken echt naar de persoon en de lagen eronder, om zo het maximale uit iemand te halen.”

Diversiteit
Die persoonlijke benadering is ook niet meer dan normaal volgens Remco. “Iedereen is anders en heeft een andere ontwikkeling. Als je op de opleiding rondloopt zie je ook een enorme diversiteit aan studenten en collega’s. Het is echt een afspiegeling van de stad Rotterdam.” Die stad is volgens hem ook bij uitstek een plek om je kwaliteiten in de hospitality te etaleren. “We werken nauw samen met het bedrijfsleven en dat is voor onze studenten natuurlijk een groot voordeel. We brengen vraag en aanbod samen. En door het internationale karakter van de stad zijn de kansen de afgelopen jaren alleen maar toegenomen.”

010 Hospitality Academy
Niet geheel toevallig zag dit jaar zelfs een heuse 010 Hospitality Academy het levenslicht. Het benadrukt de band van het opleidingsinstituut met de stad nog eens extra. Marco legt uit dat de studenten die de opleiding volgen heel breed worden opgeleid. “Het is een populaire opleiding en dat snap ik heel goed. Je leert hier alle essentiële disciplines op het gebied van horeca, toerisme, facilitaire dienstverlening en brood & banket. De kans dat je later in Rotterdam een baan vindt, neemt doordat je zo veelzijdig bent opgeleid enorm toe.”

Ook nadat de studenten de opleiding met een diploma op zak verlaten, is er nog geregeld contact met hen. Zadkine heeft een actief alumnibeleid en laat oud-studenten tijdens lessen nog weleens aanschuiven om te vertellen hoe de opleiding hen heeft geholpen in hun carrière. “Sowieso is het mooi om te zien wat oud-studenten hebben bereikt”, vertelt Marco. “Onlangs werd ik in een Fletcher Hotel ontvangen door een oud-leerling. Er stond een volwassen man voor me, strak in pak, die zich goed had opgewerkt. Dat maakte mij echt enorm trots.”

Meer weten

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je Marco en Remco eens uitnodigen bij jou op school, of wil je jouw leerlingen een keer laten meelopen? Of ben je student en zou je graag een keer willen meelopen met één van onze opleidingen Hospitality?

Neem dan contact met hen op via: M.Hugens@zadkine.nl of R.Nefs@zadkine.nl

Nieuwsgierig naar onze opleidingen? Bekijk ze hieronder. 

Match

Hospitality Allround Medewerker

Hou je van aanpakken? Is een kantoorbaan niet iets voor jou, maar wil je straks een afwisselende baan in de horeca, toerisme of in de evenementenbranche? Sta je graag voor andere mensen klaar? Dan past deze nieuwe opleiding van de 010 Hospitality Academy echt bij jou! 

Match

Hospitality Manager

Ben je servicegericht, goed in plannen en organiseren? Dan past deze opleiding van de 010 Hospitality Academy echt bij jou!

Tijdens de opleiding leer je niet alleen leiding te geven in verschillende gastvrije omgevingen, zoals hotels, restaurants, vliegvelden of congrescentra, maar ook hoe je slimme marketingstrategieën kunt opzetten om de ervaring van gasten te verbeteren. Ben jij dat organisatietalent?

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan