StudieMatch
Zoeken
Menu

Taalcursussen voor anderstaligen

Spreekt u en begrijpt u al Nederlands en wilt u graag nog meer leren en een diploma halen? Met deze cursus leert u meer over de Nederlandse taal, u vergroot uw woordenschat en leert u goede zinnen maken. Ook helpen we u met uw uitspraak. Dit is ook belangrijk als u graag een baan wilt vinden of een beroepsopleiding wilt volgen.

Nederlands leren

Woont u in Schiedam, Krimpen aan den IJssel of in Capelle aan den IJssel en wilt u Nederlands leren? Wilt u een NT2 diploma halen om een baan te kunnen vinden of om een beroepsopleiding te kunnen volgen? Bent u klaar met inburgeren of bent u niet verplicht om in te burgeren? 

Als u in Nederland woont of bent komen wonen en u komt uit een land uit de Europese Unie, Zwitserland of Turkije, dan hoeft u geen inburgeringscursus te volgen.

Dan kunt u zich aanmelden voor een taalcursus. U kunt met subsidie van de gemeente een cursus volgen. Wij bieden cursussen aan op verschillende niveaus. Daarnaast zijn er cursussen die u overdag of in de avond kunt volgen. Zo kunt u altijd een cursus vinden die bij u past.

Tijdens het intakegesprek nemen we alle cursussen met u door en bepalen samen welke cursus het beste bij uw startniveau, wensen en doelen past.

Locaties

De locatie van de taalcursus hangt af van uw woonplaats.

Dakotaweg 71, Capelle aan den IJssel

Singel 24, Schiedam

Het kostenplaatje

Wat kost deze cursus?

De gemeente betaalt de opleiding. Als u mee doet, bent u wel verplicht om serieus alle lessen te volgen en deel te nemen aan het examen. Ook hier komt het Persoonlijk Opleidings Plan van pas.