vragen
bol - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25404
 • Duur:2 jaar
Download Brochure
Uiterlijke verzorging

Schoonheidsspecialist

Als Schoonheidsspecialist verricht je verzorgende, ontspannende en cosmetische behandelingen aan het gezicht en lichaam. Je brengt bijvoorbeeld crèmes en pakkingen aan en past massagetechnieken toe. Ook adviseer je klanten over de verzorging van hun huid. Omgaan met mensen is een belangrijk deel van je werk.

 • De opleiding

  Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist leer je alles wat je moet weten voor dit interessante beroep. Je leert hoe je een analyse maakt van de huid, hoe je een behandelplan opstelt en een klant adviseert. Uiteraard leer je diverse behandelingen uitvoeren, zoals massagetechnieken, reinigen en ontharen. Daarnaast krijg je les in ondernemersvaardigheden. Ben jij klantvriendelijk en kun je goed communiceren? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou!

  Schoonheidsspecialist 

  • Meer over deze opleiding

   Tijdens de opleiding bekwaam jij je in de verzorging en verfraaiing van handen en voeten. Je krijgt onder andere les in biologie en vaktheorie. Onder andere cel en weefselleer, de huid, maar ook spierstelsel en ziekteleer van de huid en producten en werkstoffen, is een kennisonderdeel. Je leert hoe je schoonheidsbehandelingen uitvoert bij zowel vrouwelijke als mannelijke cliënten. Dit begint met een analyse van de huid. Je leert hoe je de huid inspecteert om vast te kunnen stellen welk huidtype of welke huidsoort de klant heeft, bijvoorbeeld een vette, droge of gevoelige huid. Je kunt dan vaststellen wat de mogelijkheden zijn. Je leert hoe je, op basis hiervan en de wensen van de klant, een behandelplan maakt. Ook leer je hoe je de klant vervolgens een bepaalde behandeling adviseert en deze uitvoert. Denk aan:

   • Het geven van een massage
   • Een (diepte)reiniging
   • Het ontharen van gezicht of lichaam
   • Verven van wimpers/wenkbrauwen
   • Verwijderen van onzuiverheden

   Je leert diverse massagetechnieken voor zowel het gezicht als het lichaam. Ook leer je werken met bepaalde apparatuur, die een stimulerend, ontspannend, hydraterend of verstevigend effect kan hebben op het lichaam. Denk aan:

   • Borstelapparaat (voor het gelaat)
   • Apparaten die de doorbloeding stimuleren
   • Apparaten die met licht of waterdamp werken

   Aan het onderdeel cliënt adviseren en verkopen wordt veel aandacht besteed. De klant adviseren is een belangrijk onderdeel van het vak schoonheidsspecialiste, hierdoor kun je de verkoop stimuleren. De schoonheidsspecialiste moet kunnen organiseren en de salon onderhouden, daarom besteden we ook daar aandacht aan.

   Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist krijg je te maken met de eerste beginselen van het ondernemerschap. Je leert de hygiëneregels van de schoonheidsspecialist te hanteren, om ervoor te zorgen dat je aan de kwaliteitseisen van de branche voldoet. Verder krijg je te maken met het volgen van keuzedelen.  Op dit moment worden aangeboden: visagie, hairstyling, Engels en imagestyling. Dit aanbod kan voor nieuwe studenten wijzigen.


   Modellen
   De docent zal je regelmatig vragen een eigen model naar de les of het examen mee te nemen. Tijdens de les zul je op je eigen model mogen werken. Er komen ook cliënten van buitenaf voor een behandeling.
   Op een examen kunnen modellen gewisseld worden, dit betekent dat je niet op je eigen model werkt. Je moet namelijk je technieken kunnen toepassen op iedere klant.

   Duur van de opleiding
   De beroepsopleiding Schoonheidsspecialist duurt 2 jaar. De exacte duur is afhankelijk van je kennis, vaardigheden en je voortgang.

    

  • Leer- en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
   Verplichte intake-activiteiten
   • Invullen vragenlijst.
   • Deelname aan intakebijeenkomst met informatief en praktisch gedeelte
   • Ook activiteiten in het kader van verlengde intake zijn verplicht. 
   Wil je verder leren, dan kun je doorstromen naar bij voorbeeld Allround schoonheidsspecialist (niveau 4).
 • OPEN DAG 😀 KOM JE OOK
  OP 10 MAART?
  Schrijf je in voor de Open dag!
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.
   download locatiegids

   Je vindt er opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion College, Brood- & Banket College, Business College, Dienstverlening & Facility College, Gezondheid, Welzijn & Sport College, Horeca College en Travel & Leisure Colllege.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.
  • Je diploma en dan?

   Na het behalen van je diploma kun je gaan werken bij een schoonheidssalon, spa, beautycentrum, parfumerie of op een cruiseschip. Je kunt ook een eigen salon starten. Je kunt ook doorstuderen. 

   Het beroep Schoonheidsspecialist

   Als schoonheidsspecialist verricht je verzorgende, ontspannende en cosmetische behandelingen aan het gezicht en lichaam. Het verzorgen van de huid en het masseren van gezicht en lichaam behoren tot je dagelijkse werkzaamheden. Na het zorgvuldig afnemen van een analyse pas je technieken toe, zoals reinigen en dieptereiniging, wimpers verven, ontharen en verzorgen van wenkbrauwen (bijvoorbeeld door epileren). Daarnaast pas je verschillende massagetechnieken toe en breng je crèmes, pakkingen en make-up aan. Ook voor je cosmetische hand- en voetverzorging, zoals het verzorgen van de nagels en de nagelomgeving. Door jouw kennis en vaardigheden zullen of kunnen klanten advies vragen. De verkoop van (cosmetische) producten sluit bij deze adviezen aan. Voor jou is het de kunst om klanten een persoonlijke, deskundige en hygiënische behandeling te geven.

   Past dit beroep bij jou?

   Omgaan met mensen is een belangrijk deel van je werk. Je bent klantvriendelijk en zorgt dat klanten zich welkom voelen. Je adviseert mensen over de verzorging van hun huid, daarom moet je goed kunnen communiceren. Ook kun je prioriteiten stellen en effectief samenwerken. Verder staan deskundigheid, systematisch en hygiënisch werken voorop in dit beroep. Daarnaast beschik je over een gezonde commerciële instelling. Je verkoopt immers behandelingen en producten!

  • Vervolgopleiding

   Doorstuderen

   Wil je verder leren, dan kun je doorstromen naar Allround schoonheidsspecialist (niveau 4).

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De data voor het nieuwe schooljaar kun je zien op Open dagen 2019-2020.

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Leuk: in de praktijk!

 • Prachtige nieuwe praktijklokalen voor Uiterlijke verzorging 
 • Lees meer: onze studenten houden hun ervaringen bij op het Zadkine blog.

   

   

bol - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25404
 • Duur:2 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.