vragen
bol - niveau 3
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25404
 • Duur:2 jaar
Download Brochure
Uiterlijke verzorging

Schoonheidsspecialist

Als Schoonheidsspecialist verricht je verzorgende, ontspannende en cosmetische behandelingen aan het gezicht en lichaam. Je brengt bijvoorbeeld crèmes en pakkingen aan en past massagetechnieken toe. Ook adviseer je klanten over de verzorging van hun huid. Omgaan met mensen is een belangrijk deel van je werk.

 • De opleiding

  Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist leer je alles wat je moet weten voor dit interessante beroep. Je leert hoe je een analyse maakt van de huid, hoe je een behandelplan opstelt en een klant adviseert. Uiteraard leer je diverse behandelingen uitvoeren, zoals massagetechnieken, reinigen en ontharen. Daarnaast krijg je les in ondernemersvaardigheden. Ben jij klantvriendelijk en kun je goed communiceren? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou!

   

  • Meer over deze opleiding

   Tijdens de opleiding bekwaam jij je in de verzorging en verfraaiing van handen en voeten. Je krijgt onder andere les in biologie en vaktheorie. Onder andere cel en weefselleer, de huid, maar ook spierstelsel en ziekteleer van de huid en producten en werkstoffen, is een kennisonderdeel. Je leert hoe je schoonheidsbehandelingen uitvoert. Dit begint met een analyse van de huid. Je leert hoe je de huid inspecteert om vast te kunnen stellen welk huidtype of welke huidsoort de klant heeft, bijvoorbeeld een vette, droge of gevoelige huid. Je kunt dan vaststellen wat de mogelijkheden zijn. Je leert hoe je, op basis hiervan en de wensen van de klant, een behandelplan maakt. Ook leer je hoe je de klant vervolgens een bepaalde behandeling adviseert en deze uitvoert. Denk aan:

   • Het geven van een massage
   • Een (diepte)reiniging
   • Het ontharen van gelaat (gezicht) of lichaam
   • Verven van wimpers/wenkbrauwen
   • Verwijderen van onzuiverheden

   Je leert diverse massagetechnieken voor zowel het gezicht als het lichaam. Ook leer je werken met bepaalde apparatuur, die een stimulerend, ontspannend, hydraterend of verstevigend effect kan hebben op het lichaam. Denk aan:

   • Borstelapparaat (voor het gelaat)
   • Apparaten die de doorbloeding stimuleren
   • Apparaten die met licht of waterdamp werken

   Aan het onderdeel cliënt adviseren en verkopen wordt veel aandacht besteed. De klant adviseren is een belangrijk onderdeel van het vak schoonheidsspecialiste, hierdoor kun je de verkoop stimuleren. De schoonheidsspecialiste moet kunnen organiseren en de salon onderhouden, daarom besteden we ook daar aandacht aan. Ten slotte krijg je les in ondernemersvaardigheden.

   Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist krijg je te maken met de eerste beginselen van het ondernemerschap. Je leert de hygiëneregels van de schoonheidsspecialist te hanteren, om ervoor te zorgen dat je aan de kwaliteitseisen van de branche voldoet. Verder kies je tijdens je opleiding voor bepaalde keuzedelen, bijvoorbeeld Visagie, Wellness, Sportmassage of Engels.

   Modellen
   De docent zal je regelmatig vragen een eigen model naar de les of het examen mee te nemen. Tijdens de les zul je op je eigen model mogen werken maar er komen ook wel eens modellen van buitenaf. Op een examen kunnen modellen gewisseld worden, dit betekent dat je niet op je eigen model werkt. Je moet namelijk je technieken kunnen toepassen op iedere klant.

   Duur van de opleiding
   De beroepsopleiding Schoonheidsspecialist duurt 2 jaar. De exacte duur is afhankelijk van je kennis, vaardigheden en je voortgang.

    

  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer- en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

  • Toelatingseisen

   Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

   • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.927956599999987,4.4773594999999986)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

   download locatiegids

   Prachtig gerenoveerd gebouw in het hartje van Rotterdam

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.
  • Je diploma en dan?

   Na het behalen van je diploma kun je gaan werken bij een schoonheidssalon, spa, beautycentrum, parfumerie of op een cruiseschip. Je kunt ook een eigen salon starten. Je kunt ook doorstuderen. 

   Het beroep Schoonheidsspecialist

   Als schoonheidsspecialist verricht je verzorgende, ontspannende en cosmetische behandelingen aan het gezicht en lichaam. Het verzorgen van de huid en het masseren van gezicht en lichaam behoren tot je dagelijkse werkzaamheden. Na het zorgvuldig afnemen van een analyse pas je technieken toe, zoals reinigen en dieptereiniging, wimpers verven, ontharen en verzorgen van wenkbrauwen (bijvoorbeeld door epileren). Daarnaast pas je verschillende massagetechnieken toe en breng je crèmes, pakkingen en make-up aan. Ook voor je cosmetische hand- en voetverzorging, zoals het verzorgen van de nagels en de nagelomgeving. Door jouw kennis en vaardigheden zullen of kunnen klanten advies vragen. De verkoop van (cosmetische) producten sluit bij deze adviezen aan. Voor jou is het de kunst om klanten een persoonlijke, deskundige en hygiënische behandeling te geven.

   Past dit beroep bij jou?

   Omgaan met mensen is een belangrijk deel van je werk. Je bent klantvriendelijk en zorgt dat klanten zich welkom voelen. Je adviseert mensen over de verzorging van hun huid, daarom moet je goed kunnen communiceren. Ook kun je prioriteiten stellen en effectief samenwerken. Verder staan deskundigheid, systematisch en hygiënisch werken voorop in dit beroep. Daarnaast beschik je over een gezonde commerciële instelling. Je verkoopt immers behandelingen en producten!

  • Vervolgopleiding

   Doorstuderen

   Wil je verder leren, dan kun je doorstromen naar Allround schoonheidsspecialist (niveau 4).

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   Het kan heel goed zijn dat je al lang precies weet welke richting je op wilt. Dat is fijn en scheelt zorgen!

   Maar soms valt het niet mee om de juiste keus voor een opleiding te maken, zeker als je nog jong bent. Waar moet je nu op letten? Is alleen maar bedenken of iets 'leuk' het enige wat telt, of moet je ook naar andere zaken kijken zoals kans op werk? En als je straks een baan hebt, passen jouw karakter en je eigenschappen wel bij wat er dan van jou gevraagd wordt? Dat kan lastig zijn om in je eentje te bedenken.

   Voor al deze vragen en veel meer is er de Infoshop. Daar zitten mensen voor je klaar om met je mee te denken en je te helpen een goede keus te maken. Een afspraak maken is wel verstandig, dan weet je zeker dat er genoeg tijd voor je is. De Infoshop is gevestigd in de Bibliotheek in Rotterdam-Centrum.

   meer over de infoshop

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. De eerstvolgende Open dag van Zadkine is op dinsdag 13 maart 2018.

   Een Open dag is dé gelegenheid om eens rond te kijken en de sfeer te voelen. Je krijgt een goed beeld van het beroep als je bij een opleiding langs gaat, meedoet aan de eventuele activiteiten en vragen stelt. Dat kan aan docenten maar ook aan onze eigen leerlingen. 

   Het is belangrijk dat je een goede keus maakt, want de vakrichting moet een beetje bij je passen. Stel jezelf de vraag: zou ik dit werk (een tijdje) willen doen? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Als mijn vooropleiding niet voldoende is voor deze opleiding, wat moet ik doen om te zorgen dat ik wel met deze opleiding kan beginnen?

   Daarom organiseren wij Open dagen en helpen we je graag om samen met jou te kijken wat bij je past. Als je doorklikt op de button hieronder vind je een button waarmee je je kunt inschrijven. Dan weten we dat je komt en krijg je extra informatie.

   meer over de open dag

    

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Leuk: in de praktijk!

 • Prachtige nieuwe praktijklokalen voor Uiterlijke verzorging 
 • Lees meer: onze studenten houden hun ervaringen bij op het Zadkine blog.

   

   

bol - niveau 3
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25404
 • Duur:2 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.