Ga naar hoofdinhoud
Wil je na de zomer starten, maar heb je nog vragen? Kom naar de Meet & Greet.
Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
Studente kok opleiding

Kok

Wil jij kok worden? Tijdens een kok opleiding leer je alle kooktechnieken voor de lekkerste gerechten. Je leert welke ingrediënten je het beste kunt gebruiken en hoe je samenwerkt in een team. Dat wordt oefenen en proeven!

Tijdens een kok opleiding op het mbo leer je de technieken zoals fileren, hakken en pocheren. Ook leer je hoe je verse ingrediënten goed bewaart en een schone, opgeruimde keuken behoudt, wat net zo belangrijk is als het koken zelf. Kies uit meerdere koksopleidingen op verschillende mbo niveaus.

Filters

Filters
Filters
Sorteer op

Oeps, geen match gevonden.

Er zijn geen opleidingen binnen de filters die je selecteerde. Probeer een andere combinatie of reset alle filters.

Reset de filter

Meld je aan voor een kok opleiding als je de volgende interesses en eigenschappen hebt. Ben je op zoek naar een ander vakgebied in de horeca? Neem een kijkje bij alle horeca opleidingen.

  • Je houdt van lekker eten en bent graag in de keuken
  • Je werkt graag met je handen
  • Je vindt het leuk om voor vrienden te koken en nieuwe gerechten te proberen
  • Je kijkt graag naar kookprogramma’s

Een goede kok is creatief in de keuken. Je bent niet bang om iets nieuws te proberen, zoals een ingrediënt toevoegen, vervangen of zelfs weglaten. Als kok ben je flexibel, want je werkt vaak in de avonden en weekenden. Het is ook handig als je goed met stress en drukte om kunt gaan, want soms kan het best druk worden in de keuken.

Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken en is een duidelijke communicatie belangrijk zodat gasten hun gerecht op tijd en warm geserveerd krijgen.

Na de kok opleiding word je bijvoorbeeld (afhankelijk van het niveau):

  • Souschef
  • Chefkok
  • Zelfstandig werkend kok

Je kan aan het werk bij verschillende restaurants of hotels of cateringbedrijven. Werken als kok betekent hard werken en snel werken. Maar je bent wel iemand die alles onder controle heeft, ook wanneer het heel druk is.

Wil je een kok opleiding volgen en tegelijkertijd werken? Zadkine heeft een exclusief BBL-traject bij De Doelen, De Beren en Fletcher Hotels. Eén dag per week volg je theorie op school. En de overige vier dagen werk je bij één van deze bedrijven. Je leert van de besten in een leeromgeving waar theorie en praktijk perfect samenkomen.

Kijk ook eens bij deze studierichtingen.

Hospitality

Hoe je gasten een welkom en fijn gevoel geeft, leer je bij onze hospitality opleidingen.
Student hospitality opleiding mbo

Horeca

In onze keukens, brasserie en restaurant leer jij alles over koken, gastvrijheid en ondernemen.
Studenten mbo horeca opleiding

Brood & Banket

Word expert op het gebied van bakken en garneren. Kies voor Brood & Banket.
Student opleiding bakker