vragen
bbl - niveau 4
  • Start:augustus
  • Crebonummer:25179
  • Duur:2 - 3 jaar
Download Brochure
Horecavak

Gespecialiseerd kok

Als gespecialiseerd kok werk je in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld. Je bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten. Naast deze creatieve, uitvoerende werkzaamheden coördineer en organiseer je de werkzaamheden binnen de parties van de keuken.

  • De opleiding

    De opleiding Gespecialiseerd kok is een twee- tot driejarige opleiding die je volgt via de beroepsbegeleidende leerweg: een combinatie van werken en leren.

    Kok bij Zadkine mbo

    • Meer over deze opleiding

      De opleiding Gespecialiseerd kok is een twee-tot driejarige opleiding die je volgt via de beroepsbegeleidende leerweg. Dat wil zeggen dat de opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren. Tijdens de opleiding ga je een dag per week naar school voor de theorie en de rest van de dagen doe je praktijkervaring op in een door SBB-erkend leerbedrijf (zie www.s-bb.nl).

      Je leert:
      • Gerechten bereiden
      • Keukenvoorraden beheren
      • Dienstverlening in de keuken vernieuwen en verbeteren
      • Leiding geven en beheerstaken uitvoeren
      Er komen diverse onderdelen aan de orde, zoals gastronomie en sociale hygiëne. De training 'Leermeester' maakt onderdeel uit van deze opleiding.

      Enkele lessen zul je volgen samen met studenten van de opleidingen Patissier en Gastronoom/Sommelier. Het leuke hiervan is dat je nog breder wordt opgeleid doordat je een kijkje neemt bij de andere opleidingen.

      Vakken en keuzedelen

      Naast vakken als Nederlands, rekenen en burgerschap moet je keuzedelen volgen. Engels in de beroepscontext is verplicht. Verder kies je nog twee keuzedelen uit:
      • Wijnkennis
      • Arbo, kwaliteit en hulpverlening
      • Ondernemend gedrag

      Persoonskenmerken

      Als kok ben je goed in het werken in een team en je bent in staat om werkprocessen en (je eigen) werkzaamheden goed te plannen. Jij gaat voor resultaat en vindt het belangrijk om je werkzaamheden goed uit te voeren. Je bent klantgericht en daarom houd je graag rekening met de wensen van de gasten. Ook werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je bent stressbestendig, hebt organisatietalent, bent bereid om je extra in te zetten als het druk is en vindt het niet erg om op wisselende tijden te werken. Het is belangrijk dat je er plezier in hebt om steeds te werken aan het vergroten van je eigen vakbekwaamheid, aan de verbetering en vernieuwing van het werkproces, het assortiment en de bereidingswijzen in de keuken.

      Naast dat je als Gespecialiseerd kok bovengenoemde eigenschappen hebt, ben je ook iemand die kan creëren en ontwikkelen, die altijd het overzicht heeft, die kan delegeren, controleren en corrigeren. Jij kunt nieuwe en/of lerende medewerkers begeleiden, aansturen en uitleggen wat er van hen wordt verwacht. Ook heb je commercieel inzicht; je wilt namelijk bijdragen aan een goede omzet van het bedrijf.

      Aanmelden

      Via de groene knop rechtsboven kun je je direct online aanmelden. Wat er daarna precies gebeurt lees je in de aanmeldprocedure.
    • Leer- en stagebedrijven

      Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

    • Opleidingskosten

      Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

      Studiefinanciering

      Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

      Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

    • Toelatingseisen

      Je kunt met de opleiding beginnen als je in het bezit bent van het diploma Kok (niveau 2) of hoger in dezelfde branche. Ben je toelaatbaar? Dan zoek je zelf een erkend leerbedrijf in de horeca (zie www.s-bb.nl) voor een lijst van erkende leerbedrijven). Je krijgt hiervoor de benodigde informatieformulieren uitgereikt op school en bent dan zelf verantwoordelijk voor een juiste gang van zaken. Je sluit de opleiding af met een praktijk- en theorie-examen.

  • Locaties

    Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

    Benthemplein 15
    Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam
    • Benthemplein 15

      Benthemplein 15
      3032 CC Rotterdam
      T (088) 945 24 80

      De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

      download locatiegids

  • Samenwerking

    Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

  • Na je diploma

    Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

    • Het beroep

      Als gespecialiseerd kok werk je in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld. Je bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten. Naast deze creatieve, uitvoerende werkzaamheden coördineer en organiseer je de werkzaamheden binnen de verschillende onderdelen -de parties- van de keuken.

      Je bewaakt de kwaliteit van de gemaakte gerechten of onderdelen daarvan en zorgt ervoor dat deze aan de verwachtingen van de gasten voldoen. Je bent ook verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten en het verwerken daarvan. Een andere taak die je uitvoert is het samenstellen en vormgeven van de menukaart.

      Je functioneert op hoog niveau en werkt zo efficiënt mogelijk. Binnen deze taken werk je in nauwe samenwerking met je leidinggevende. Tot slot help jij ook nieuwe en/of lerende medewerkers en geef je leiding aan de medewerkers binnen jouw afdeling/partie.

    • Vervolgopleiding

      Met dit diploma kun je verder studeren aan de opleiding Leidinggevende bij Zadkine. Dit is een eenjarig traject dat je uitrust met alle leidinggevende aspecten. Als je deze opleiding met succes hebt afgerond, dan ben je toelaatbaar voor de SVH-opleiding tot Gezel-chefkok. Dit is de basis voor de opleiding tot Meesterkok.

      Wil je juist gaan werken? Dan kun je aan de slag als (gespecialiseerd) kok bij restaurants in het hogere segment in binnen- en buitenland.

  • Voorlichting

    Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

    • Infoshop

      De Zadkine Infoshop is er voor iedereen die vragen heeft over (mbo)opleidingen, studiekeuze en vragen over studeren in het mbo. Bij de Zadkine Infoshop geven wij informatie en advies over alle mbo opleidingen binnen Zadkine en het maken van een passende studiekeuze. In onze manier van werken staat centraal ‘de juiste student op de juiste plaats in het mbo onderwijs’. Een passende en weloverwogen studiekeuze, is de basis voor een succesvolle studieloopbaan. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

      Lees meer over de Zadkine Infoshop

    • Meeloopdagen

      Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over meeloopdagen

      Schrijf je in voor de meeloopdag

    • Open dagen

      Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

      Schrijf je in voor de Open dagen

  • Contact

    Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

    Stel je vraag ...

bbl - niveau 4
  • Start:augustus
  • Crebonummer:25179
  • Duur:2 - 3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.